péntek, szeptember 22, 2023
Korábbi hirdetéseink

2017. december 17.

Advent 3. vasárnapja

1.   A héten Kaníziusz Szent Péter és Kety Szent János ünnepe lesz.

2.   Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.

3.   Adventben a Rorate misék hétfőtől szombatig minden nap reggel ½ 7-kor kezdődnek. Utána forró teával és zsíros kenyérrel várunk mindenkit a közösségi házban.

4.   Idén is megrendezésre kerül a hagyományos népi betlehemes, amit plébániánk gyermekei adnak elő. A szereplők házról házra járva jelenítik meg a Megváltó születésének történetét. Aki szívesen fogadná a betlehemezőket, a szórólapon és a hirdetőtáblán is található elérhetőségen jelentkezhet. Aki szeretne szerepelni a betlehemes előadásban, ma a 9-es mise után a plébánián lesz a próba.

5.   Ma du. fél 3-tól az esti 6-os szentmiséig adventi lelki délutánt tartanak az atyák és a Jézus Szíve nővérek. A programban szentségimádás és gyónási alkalom is szerepel. Az alkalom agapéjára hozhatunk süteményt.

6.   Ma az esti mise után templomunk kórusa egyházzenei áhítatot tart, ahol adventi és karácsonyi énekek csendülnek fel.

7.   Ezen a hétvégén a szentmisék után lehetőség lesz az egyházközségi hozzájárulás befizetésére a templomban.

8.   December 19-én kedden délután 4 órakor a Szent Lőrinc Iskolának lesz a karácsonyi hangversenye a templomban.

9.   December 20-án szerdán délután 5 órakor a közösségi házban betlehemes előadás lesz, amelyre idős testvéreinket várjuk szeretettel.

10.         Pénteken 22-én az esti szentmise után díszítjük a templomot a karácsonyi ünnepekre. Minden segítő kézre szükségünk van.

11.         Pénteken az esti mise után a templomdíszítés miatt kivételesen nem lesz Szentségimádás.

12.         Ünnepek alatt változik az irodai szolgálat és a miserend, amelyről a hirdetőtáblán, a honlapon és a Szív-Hang újságban is tájékozódhatunk.

13.        Elkészült a Szív-Hang újságunk, amelyben többek között megtalálható az ünnepi liturgia és a gyóntatás rendje is. Lehetőleg családonként vigyünk 1-1 példányt. A kiadvány ingyenes, előállítási költségekhez adományt a perselybe köszönettel fogadunk.

14.        A hátul kitett asztalon karácsonyi képeslapokat találunk. Vihetünk belőle olyan ismerőseinknek, szomszédainknak, akik még keresők, és a képeslapon látható Betlehemi kép által el tudjuk vinni számukra a karácsonykor született Kis Jézus szeretetének üzenetét.

15.        Köszönjük azon Testvéreknek, akik már rendezték az idei egyházi hozzájárulásukat! Kérjük a kedves testvéreket, hogy amennyiben az átutalással vagy csekken történő befizetési módot választják, figyeljenek arra, hogy az egyházi hozzájárulást a Pestszentlőrinci Főplébánia számlájára (11718000-20010063-00000000) utalják. Ha a rászorulók támogatására szeretnének adományt adni, azt pedig plébániánk alapítványának (Krisztus és Mária Segítsége Alapítvány 11718000-20032795-00000000) számlájára legyenek szívesek utalni. Nagyon köszönjük!

Miserend 2017.dec.17.-től

karácsonyi_miserend