Advent 2. vasárnapja

2022. december 4.

  1. Advent 2. vasárnapja van, meggyújtjuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  2. A 9 órai mise után meglátogat minket Szent Miklós püspök, nagy szeretettel várja és fogadja a jó gyermekeket.
  3. Az adventi időszak miserendjét már múlt héten hirdettük, nyomtatott formában a hirdetőtáblákra kihelyeztük, ott olvasható a misék rendje.
  4. Csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása főünnepén a reggeli roráté után elmondjuk a rózsafüzért.
  5. Jövő vasárnap alapítványi gyűjtést tartunk a rászorulók számára. Az adományokat a ”Rászorulók” feliratú borítékokba helyezve kérjük a sekrestyében leadni. Köszönjük nagylelkűségüket!
  6. December 3-11. között tartós, hűtést nem igénylő élelmiszergyűjtést tartunk. Kérjük, hogy az adományokat a Szent Antal oltárhoz szíveskednek letenni, szétosztásukról a Karitász gondoskodik. Ezeket is köszönjük, előre is!
  7. December 12-én a főplébánián 18 órai kezdettel bűnbánati liturgiát tartunk, a szentgyónás által megtisztult lélekkel várhatjuk a kis Jézus születésének ünnepét. (Ez az alkalom a Szent Margit templomban december 13-án lesz.)
  8. December 12-13-án a szentmisék után aKaritász csoport gyűjtést tart az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretén belül. A pénzadományokkal a rászoruló családokat és időseket segítik. Isten áldja meg a nagylelkű adományozókat!
  9. Az adventi vasárnapokon 17 órakor a Bókay kertben egyházi felekezetek adnak kis műsort és ünnepi ráhangolódást a közönségnek. A mai napon a katolikusok mutatkoznak be. Plébánosunk és énekkarunk kíván áldott, békés ünnepi időszakot mindenkinek. A közös gyertyagyújtásra szeretettel várjuk a kedves Híveket, kicsiket, nagyokat!
  10. Már most hirdetjük:  Karácsonyi Hangverseny lesz templomunkban december 18-án, vasárnap 16.30 h-kor a Dohnányi Ernő Zeneiskola Gitár-, Fuvola- és Harmonika-együttese részvételével. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!