csütörtök, szeptember 21, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Advent l. vasárnapja – 2021. november 28.

 1. Ma az esti szentmise előtt fél órával, csendes szentségimádáson hódolunk az Úr előtt.
 2. Az utolsó angol nyelvű szentmise szombat este volt a Főplébánián, decembertől német nyelvű szentmiséket tartunk.
 3. A mai nap az Advent kezdete. Vasárnapok kivételével minden nap lesznek roráté-szentmisék reggel 6 órai kezdettel, a Szent Margitban hétfőn és kedden, a Szent Lőrinc kápolnában szerdán, a főplébánián csütörtökön, pénteken és szombaton. Szerdán és csütörtökön lesz esti szentmise a főplébánián, egyébként mindenkit a rorátékra hívunk.
 4. Ma este, a szentmisét követően kerül sor a „Lőrinci zenés esték” következő, immár ötödik jótékonysági koncertjére. Az orgona felújítására gyűjtjük az adományokat.
  Szeretettel hívjuk a kedves Híveket!
 5. Ezen a héten, a hónap első csütörtökjén 17 órakor szentségimádás lesz.
 6. Első péntek van, ne feledkezzünk meg az engesztelésről.
 7. Első szombat lévén, 17:30 h kezdettel mondjuk a rózsafüzért.
 8. Következő vasárnap, december 5-én templomunkba várjuk Szent Miklóst a 9 órás  szentmisére és ünnepségre. Gyerekek, szülők, nagyszülők! Készüljünk lelkünkben a találkozásra!
 9. Adventi Lelkidélután lesz a Nővérek Házában december 11-én, szombaton 15-18 óra között. Jelentkezni lehet Kriszta nővérnél 2021. dec. 8-ig (részletek a kitett plakáton)
 10. Adventi Triduumot tart templomainkban Balik Béla atya, karácsony előtt, december 19-én vasárnap, utána hétfőn és kedden az esti szentmise időpontjában. A vasárnapi és hétfői szentmise a Főplébánián, a keddi a Szent Margit Templomban lesz. A Triduum a szentmise mellett egyben a karácsonyi szentgyónás alkalma is.
 11. Keddenként újra imádkozzuk a pápa által elrendelt misekönyörgéseket a járvány csillapodásáért.
 12. A papírgyűjtés november 29- ig tart, akinek még szándékában van, hozza mielőbb a kidobandó papírt.
 13. A jövő hétvégén a szentmisék után a Karitász csoport gyűjtést szervez az “Egymillió csillag a szegényekért” akció keretén belül, a templom előtt vagy az előtérben. Kérjük, adományaikat a kosárkában elhelyezzék el s vigyenek haza egy gyertyát, hogy azt meggyújtva imádkozhassanak otthon szegényeinkért. Választható ajándék naptár is. Köszönjük nagylelkű adományaikat!