szombat, június 22, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 13. vasárnap – 2021. június 27.

 1. Balázs atya újmiséjén tegnap templomunkban adhattunk hálát az Úrnak az újonnan felszentelt papért, Balázs atya Istennek felajánlott életéért. Köszönet a misét követő agapé minden segítőjének, közreműködőjének, résztvevőjének, az ajándékokra adott adományozóknak.
  Az újmisés paptól továbbra is kérhetünk szentmiséket
 2. Hivatalosak a plébániánkat érintő személyi- és területi változások. Áron atyát és Balázs atyát sajnos elhelyezik, Áron a Budapesti Bazilika káplánja és a Főegyházmegye ifjúsági referense lesz, úgyhogy remélhető, hogy sok összbudapesti ifjúsági programon meglátogathatjuk, Balázs pedig Kispestre kerül káplánnak. Balázs atyának ezen a mostani újmisén is megköszönjük itteni áldott szolgálatát, azon még gondolkodunk, mikor és hogyan köszönjük meg Áron atya itt töltött éveit, és azt az imádságos lelkületet, amelynek gyümölcseit mindannyian élveztük.
  Áron atya helyére Eredics Gergely újmisés kolléga érkezik káplánnak, Balázs atya helyére pedig Farkas Ferenc diakónus úr, aki Rómában tanult, ezért várhatóan az egész tanévet nálunk tölti majd, várjuk őket szeretettel. Területi változás, hogy augusztus 1-től oldallagos ellátásra hozzánk csatolják a Szent Margit plébániát, amelynek altemplomában az urnatemető található.
 3. A táborozások időszakát éljük. Múlt héten szép létszámmal, – reményeink szerint lelkileg gazdagodva, feltöltődve, testileg erősödve, – befejeződött a napközis tábor.
 4. Július 1-én első csütörtök, 17 órakor elsőcsütörtöki Szentségimádás lesz a templomban.
 5. Július 2-án első péntek, ezért este is lesz szentmise. Ne feledkezzünk meg az engesztelésről.
 6. Július 3-án, szombaton 17 órakor az elsőszombati rózsafüzért mondjuk.
 7. Előre jelezzük, hogy jövő vasárnap Péter-fillér gyűjtés lesz.
 8. Most is felhívjuk a figyelmet a NEK-en való részvétel regisztrációjára. A korábbi hirdetésekhez hozzátennénk néhány szempontot.
  • Szeptember 12-én, a pápai mise vasárnapján délelőtt nem lesznek szentmisék a városban, bíboros úr mindenkit a pápai szentmisére hív. Regisztráció nélkül is lehet majd menni, de a plébánia hívei akkor kerülhetnek nagyjából egy szektorba, és viszonylag közel a szentatyához, ha személyesen regisztrálnak, és regisztrációjukat hozzákötik a plébánia kódjához: IEC-HYV9. Legyünk nagyon sokan!
  • Önkénteseket 16 éves kor fölött keresnek a szervezők. Aki jelentkezik, az szolgálatát beleszámolhatja az érettségihez szükséges 50 önkéntes munkaórába.
  • Szállásadást központilag nem szervez a NEK stábja, mert a vírushelyzetet ebből a szempontból bizonytalannak ítélik, de ha tavaly Önöknek sikerült személyesen megállapodni vidéki vagy határon túli testvérplébániákkal vagy baráti csoportokkal, természetesen jöhetnek. Én egy csíkrákosi küldöttségről hallottam, szívesen összeírjuk plébániai szinten az ilyen szállásigényeket, és megszervezzük. Kérjük, kérdezzenek rá a barátaikra, hogy jönnének-e idén!