szombat, június 22, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 19. vasárnap -2021. augusztus 8.

 1. Augusztus 1-vel, a Szent Margit templom hozzánk csatolásával életbe lépett az új miserend, a hirdetőtáblákon és a honlapunkon bármikor megtekinthető, azért itt megismételjük:
  Főpébánia: Hétfő: 7:30 h, Kedd: 7:30 h, Szerda: 18.00 h, Csütörtök: 18:00 h, Péntek: 7:30 h, Szombat: 7:30 h, 18:00 h (előesti, kétnyelvű), Vasárnap:  7.00 h, 9.00 h, 18:30 h
  Szent Margit templom: Hétfő: 18:00 h, Kedd: 18:00 h, Szerdán és csütörtökön nincs mise, Péntek: 18:00 h, Szombaton nincs mise, Vasárnap: 9:00 h, 16:30 h
  Az Ibolya utcai Szent József kápolnában szombatonként 18:00 h-kor van előesti szentmise.
 2. Kedden fél 8-kor a Szent Lőrinc Kápolna búcsújára tekintettel ott tartjuk a reggeli szentmisét. A szentmise után rövid egyeztetés lesz arról, hogy szerdánként reggel fél 8-kor tartsunk-e ott szentmisét.
 3. A szándékfelvétellel kapcsolatban a következő változtatást vezetjük be:
  A Szent Margit templomban a hétfő este 6 órakor, és a Főplébánián csütörtök este 6 órakor bármennyi szándékot fogadunk, miseadomány elfogadása nélkül. Ha a szentmisét közeli temetés kapcsán konkrét halottért/halottakért ajánljuk fel, a szándékban az ő neve/nevük hangzik el, de mindegyik kért szándékot Isten elé visszük.
 4. Kérjük a kedves Testvéreket, ha ismernek olyan beteget, aki tartósan nem tud szentmisére jönni, beszélgessenek el vele. Ha csak az utazás miatt nem jön, de részt tudna venni a szentmisén, akkor a Karitász segítségével megszervezzük az utazását otthonról a templomba és a templomból haza.
  Ha állapota miatt valaki nem tudja a szentmisét végig ülni, azt első péntek kapcsán, havonta egyszer szentáldozásban tudjuk részesíteni a lakásán. Ehhez kérjük az illető nevét, címét és elérhetőségét (telefonszámát).
 5. A mai vasárnapon alapítványi gyűjtést tartunk a rászorultak számára. Köszönjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!
 6. A Budapesti Vándor Kórus jótékonysági koncertet ad a főplébánián az orgona javára most szerdán, augusztus 11-én, az esti szentmisét követően, 19:00 órai kezdettel. Érdemes eljönni, ismerősöket is hívni, mert különleges, könnyed nyáresti, lelket gyönyörködtető művek fognak elhangzani és az orgona felújítására is lehet adományokat adni.
 7. Nagyon közeleg az Eucharisztikus kongresszus időpontja. Imádkozzunk Istenhez, hogy a rendezvény nagyon sokakat megszólítson, kiemelten az ifjúság hallja meg a hívó szót, hogy jó egészségben, lelkünket feltöltve, a kegyelem kiáradásával zárulhasson majd Krisztussal való találkozásunk szeptember 12-én.
  Aki még nem tette meg: REGISZTRÁLJON! A főplébánia csoportkódja: IEC-HYV9
 8. Eucharisztikus Kongresszusra készülő, Csíkrákosról bejelentkezett 8 fő befogadására még várunk szállást biztosítani tudó jelentkezőket, eddig 4 személy elhelyezésére jött felajánlás.