kedd, május 21, 2024
Korábbi hirdetéseink

Évközi 19. vasárnap – 2018. augusztus 12.

1.     A héten Boldog XI. Ince pápa, Szent Maximilián Kolbe, Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony), Szent Ponciánusz pápa és Szent Hippolitusz és Eudes Szent János ünnepe lesz.

2.     Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.

3.     A héten szerdán, augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe lesz. Ne felejtsük, hogy kötelező ünnep. Templomunkban reggel ½ 8-kor és este 6-kor lesz szentmise.

4.     Szentgyónásra nyári időben is van lehetőség minden hétköznap a reggeli és az esti szentmisék előtt, vagy előre egyeztetett időpontban.

5.     A hirdetőtáblán és a honlapon megtalálható a gyermekeknek, a fiataloknak és a felnőtteknek szóló plébániai hittanórák rendje. Ezúton is kérjük a kedves szülőket, hogy az iskolai hitoktatást továbbra is vegyék igénybe gyermekeik számára, és írassák be őket katolikus hittanra.  Ily módon is gondoskodjanak a rájuk bízottak lelkük ápolásáról. A gyermekeknek szóló PKH („Plébániai Közösségi Háló”) nem helyettesíti az iskolai hittan órát.

6.     Ma alapítványunk rászorulók számára gyűjt támogatást. A borítékok a kisasztalon találhatók a kijáratnál, amit a sekrestyében kérünk leadni. Köszönjük!

7.     Szombaton reggel 8 órától takarítjuk a templomot. Minden segítő kezet örömmel fogadunk. Köszönjük azon néhány testvérnek az önzetlen munkáját, akik hétről hétre fontosnak tekintik az Úr házának tisztán tartását.

8.     Főpásztorunk mindenkit szeretettel hív augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén a Szent István-bazilika előtti téren a délután 5 órától kezdődő ünnepi szentmisére, és a Szent Jobb körmenetre. Aznap templomunkban reggel ½ 8-kor lesz szentmise.

9.     A Szemeretelepi Plébánia hívei szeretettel hívják a kedves Testvéreket is templomuk búcsúünnepére augusztus 20-án. Az ünnepi szentmise aznap de. 10 órakor kezdődik, előző este 7 órakor pedig, az „István a király” c. előadást adják elő a szemeretelepi hívek a templomkertben.

10.           Elkezdtük a célgyűjtést templomunk fűtésének a korszerűsítésére, valamint a templomi mosdó bővítésére, és a templomi hittanterem bejáratának az akadálymentesítésére. Köszönettel fogadjuk erre a célra „CÉLGYŰJTÉS” címmel adományaikat a sekrestyében, az irodában, csekken vagy banki átutalással egyaránt.

11.           Emánuel atya búcsúztatása szeptember 8-án, szombaton lesz az esti szentmise után. Ajándékára az erre a célra kihelyezett perselyben gyűjtünk adományt, ahová lelki felajánlásokat is várunk névvel vagy név nélkül egyaránt.

12.           A Wlassics utcai karitász ház augusztusban zárva tart.