vasárnap, június 23, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 22. vasárnap – 2021. augusztus 29.

  1. Szeptember 2-án 17 h-kor elsőcsütörtöki Szentség-imádás lesz templomunkban.
  2. Első péntek: ne feledkezzünk meg az engesztelésről!
  3. Első szombaton17 h-kor a Rózsafüzért mondjuk.
  4. A NEK-kel kapcsolatban az alábbi plébániai miserendi változásokra számítsunk:
 a)    4-én szombaton este 6-kor magyar nyelvű szentmisét tartunk a Főplébánián, az angol nyelvű misézést csak a NEK után kezdjük el. Az Ibolya utcai Szent József Kápolnában lesz szentmise este 6-kor.
 b)    5-én vasárnap a Főpásztor rendelkezése értelmében elmaradnak a délutáni szentmisék, tehát fél 5-kor a Szent Margitban és fél 7-kor a Főplébánián nem lesz szentmise. A délelőtti szentmiséket megtartjuk, de mindenkit arra biztatunk, hogy a Kongresszus nyitómiséjére menjen el, ami egyben a plébániák elsőáldozási szentmiséje is lesz.
 c)    A NEK hetében hétfőtől péntekig elmaradnak az esti szentmisék.
 d)    11-én, szombat este elmarad az előesti szentmise az Ibolya utcai Szent József Kápolnában, a Főplébánián magyar nyelvű szentmisét tartunk, ugyanakkor mindenkit biztatunk a regisztráció nélkül is látogatható NEK-es ünnepi szentmisére.
 e)    12-én, vasárnap a délelőtti szentmisék elmaradnak, mindenkit arra biztatunk, hogy a pápai szentmisén vegyen részt, ami regisztráció nélkül is látogatható.
 f)     12-én délután a Szent Margitban kivételesen este 6 órakor lesz szentmise, a Főplébánián a szokott időpontban, este fél 7-kor. 

5. A mai nappal lejárt a NEK-re való regisztrálás lehetősége. Regisztráció nélkül is lehet menni a nyitott misékre, rendezvényekre, így biztatjuk a nem regisztráltakat is, éljenek ezzel a nagy tömeget vonzó, páratlan lehetőséggel, adjunk teret a kegyelem kiáradásának, legyen részünk benne! Minden forrásunk belőle fakad!

6. Az Eucharisztikus Kongresszusra készülő erdélyieknek felajánlott szálláslehetőségeket nagyon szépen köszönjük, Isten jutalmazza meg jóságukat!

7. Kezdődik az új tanév. A Szent Lőrinc iskolás Veni Sancte szeptember 1-én 9 órakor az iskolában, az ovis 16 órakor lesz templomunkban, viszont a plébániait csak az Eucharisztikus Kongresszus befejezte után fogjuk megtartani. Az idei tanévben elsőáldozásra vagy bérmálásra készülőket kérjük, hogy az irodán vagy a sekrestyében jelezzék szándékukat.

8. Kulturális programnak ismét ajánlunk egy kiállítást: Legyetek tanúim címmel a Pesti Vigadóban az 1938. május 25 és 29. között megrendezett Eucharisztikus Kongresszus emlékezetét idézik fel tárgyi emlékek, írásos, képi és hangzó dokumentumok bemutatásával.