vasárnap, június 23, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 29. vasárnap Missziós vasárnap – 2022. október 16.

  1. Ma missziós vasárnap van, a szentmiséken a missziók javára gyűjtünk. Köszönjük nagylelkűségüket! Imádkozzunk hálás szívvel a missziókért!
  2. A ma esti szentmise után énekes vesperás lesz, a zsolozsma esti dicséretét énekeljük a templomban.
  3. Folytatódik a Szűzanya hónapja, minden nap imádkozzuk a rózsafüzért, reggel a szentmisék után, este a szentmisék előtt. Október végével nem fejeződik be a rózsafüzér mondása, amíg templomunkban van a fatimai Szűzanya szobor (november 12.), addig folytatjuk a közös imádkozást.
  4. Mint már hirdettük, papírgyűjtés lesz 2022. október 21. – november 1. között, a templomunk udvarán elhelyezett konténerben. Tisztelettel, és hangsúlyozottan kérjük, kartonpapírt ne hozzanak és ne tegyék a konténerbe, mert nem veszik át tőlünk. (Büntetésből esetleg megtagadhatják tőlünk a következő gyűjtést.) Ha a karton-felhasználásra találunk megoldást, az később hirdetjük.
  5. Az október 22-i mátraverebélyi zarándokútra a busz megtelt. Továbbra is kérjük, hogy ha az utasok közül bárkinek is közbejönne valami, szíveskedjék jelezni a szervezőnél. Még mindig vannak várólistások. 7 órakor indulunk, 9:30 h-kor lesz a szentmisénk. Eddig 1 főtől érkezett válasz a feltett kérdésekre (gyónás, étkezés).A helyszíni szervezők munkáját segítjük, ha előzetes információt adunk. Bővebb tájékoztatás a hirdetőtáblán.
  6. A héten Szent Lukács evangelista ünnepnapja, Antiochiai Szent Ignác, Keresztes Szent Pál, Boldog IV. Károly és II. Szent János Pál pápa emléknapja van. Emlékezzünk rájuk imádsággal!
  7. Köszönjük és továbbra is kérjük a kedves testvérek imáját a katekumenátus tagjaiért. A két évfolyamba most 15-en járnak összesen, idén 8 felnőtt csatlakozott a csoporthoz. Ha valaki ismer olyan embert, aki érdeklődnék a katolikus hit iránt, még lehet csatlakozni.
  8. „Értetek adatik” mottóval a pestszentlőrinci közbenjáró imacsoport 2022. október 23-án – idén második alkalommal – szervezi meg a dicsőítő, közbenjáró imaestjét. A zenei szolgálatot Csiszér László és csapata biztosítja. Szeretettel várják a kedves Híveket!
  9. Ne feledjük, hogy október 23. nemzeti ünnepünk, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emléknapja. Ünnepeljünk méltósággal!