Évközi 3. vasárnap – Isten igéjének vasárnapja

2023. január 22.

1. A mai vasárnap Isten igéjének vasárnapja. Az oltár elé kihelyeztük a Bibliát. Isten igéje a mindennapi kenyerünk, az életünk meghatározó része. Olvassuk, elmélkedjünk, gondolkodjunk el rajta, fedezzük fel Isten nekünk szóló üzeneteit!

2. Újraindul a Nyugdíjas Klub a plébánián, melyet minden hónap második csütörtök délutánján tartanánk. Az első alkalomra február 9-én 15 órai kezdettel kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

3. A Bibliaóra január 27-én ELMARAD!

4. Január utolsó vasárnapja a következő vasárnap, így szombaton az előesti mise latin mise lesz.

5. Február 13-án kezdődik a jegyes kurzus. Mielőbb, de legkésőbb január 31-ig várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik 2023-ban szeretnének templomunkban házasságot kötni. Jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet, ill. a plébánia honlapján a „szertartások”-fül alatt a „házasság” menüpontban részletes tudnivalókat találhatunk.

6. A Pesterzsébeti Főplébánián 2023. február 18-án 19:00 órai kezdettel ifjúsági farsangi bált tartunk a dél-pesti plébániák 15-30 év közötti fiatalok részére. A farsangi bálra a belépőt a helyszínen lehet váltani 1500 Ft-os áron.

7. A saját farsangunknál szeretnénk a hagyományokat tovább vinni és szeretnénk a híveink közreműködéseit kérni, az időpont biztos: február 19 vasárnap, du. 4 óra.

8. A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola ismerkedő foglalkozást, „iskolacsipegetőt”, nyílt órákat és természetesen felvételt hirdet, részletek a kitett plakáton.

9. A Liliomkert Katolikus Óvodába, várják azon családok jelentkezését, akik fontosnak tartják a hagyományos óvodai nevelés mellett az örök emberi értékeket megalapozó óvodai nevelést, a kisgyermekek hitre nevelését.

Az óvodánkat bemutató programsorozatban hasznos és értékes információkat, szempontokat és támpontokat kaphatnak az óvoda választáshoz.

Részletes információkat találnak a plébániai faliújságra kihelyezett plakáton és az óvoda honlapján.

10. A Jézus Szíve Nővérek várják a jelentkezéseket a nyári táborokra.

(Családi tábor: 2023. július 6- július 9-ig Tiszavasvári

gyerektábor (ott alvós): 2022. július 16-22-ig Ráróspuszta) Jelentkezni a jezusszivetaborok@gmail.com e-mail címen, vagy a nővéreknél lehet