vasárnap, június 23, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 3. vasárnap – Isten igéjének vasárnapja

2022. január 23.

  1. A mai vasárnap Isten igéjének vasárnapja. Az oltár elé kihelyeztük a Bibliát. Isten igéje a mindennapi kenyerünk, az életünk meghatározó része. Olvassuk, elmélkedjünk, gondolkodjunk el rajta, fedezzük fel Isten nekünk szóló üzeneteit!
  2. Befutottak a képviselőtestületi jelöltek bemutatkozásai, a templomok faliújságjain tanulmányozhatóak, jövő vasárnap, ill. már szombaton az előesti misén megtartjuk a választások első fordulóját. Misénként keresünk nem jelölt vállalkozókat a szavazóbizottságba.
  3. A Jézus Szíve nővérek a feltámadás hitének örömével tudatják, hogy a sokak által ismert és szeretett Batta Éva nővér, aki hosszú ideig volt templomi közösségünk tagja, életének 96. , szerzetesi fogadalmának 79. évében, 2022.január 8-án az Örök Atyához tért a nővérek kaliforniai rendházából. Éva nővér életéért hálaadó szentmisét mutatunk be január 28-án 18:00 órakor a pestszentlőrinci főplébánián, amelyre a nővérek mindenkitszeretettel hívnak és várnak, akik ismerték és szerették őt.
  4. Január utolsó vasárnapja a következő vasárnap, így szombaton az előesti mise latin mise lesz.
  5. Január 31-ig várjuk a február 15-én kezdődő jegyes kurzusra azon fiatalok jelentkezését,   akik 2022-ben szeretnének templomunkban házasságot kötni. Jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet, ill. a plébánia honlapján a „szertartások”-fül alatt a „házasság” menüpontban részletes tudnivalókat találhatunk.