kedd, május 21, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Húsvét 5. vasárnapja – 2022. május 15.

 1. Ma az esti szentmise után vesperás lesz, a zsolozsma esti dicséretét énekeljük a templomban.
 2. Egész május folyamán mondjuk a Loretói litániát a reggeli szentmisék után (zsolozsma helyett), és az esti szentmisék előtt.
 3. A pénteki egész napos szentségimádás 19-20 h-ig tartó órájában a papokért, szerzetesekért, életüket Istennek felajánlókért imádkozunk.
 4. Pénteken lesz Bibliaóra, a szokott helyen és időben.
 5. Ismét gyűjtünk tartós élelmiszert (liszt, olaj, cukor, rizs, ételízesítő, tartós tej, tészták, kekszek, édességek) tisztálkodáshoz szükséges dolgokat (szappan, tusfürdő, sampon, pelenkák, bébi és higiéniai dolgok), melyeket irodaidőben lehet leadni a plébánián. Június elején visszük át az adományokat Kárpátaljára, segítségül az ott élő magyaroknak. Isten áldása legyen minden Adakozón!
 6. Köszönjük a tegnapi Élő Rózsafüzér zarándokainak fogadásában és szeretetteljes agapéjában közreműködők, segítők, szervezők áldozatos munkáját.
 7. Jövő vasárnap a 10:30-as misén történik meg az elsőáldozók beöltözése.
 8. A meghirdetett, május 17-26-ig papírgyűjtés konténere a szokott helyen, templom a Petőfi utcai oldalánál lesz elhelyezve. Kérjük, hogy csak a jelzett időtartam alatt hozzák a feleslegessé vált papírt, mert máshol tárolni nem tudjuk.
 9. Diakónusunkat, Feri atyát 2022. június 18-án szentelik pappá Esztergomban.
  Hogy mindenki el tudjon jutni az ünnepi szentmisére buszt szeretnénk indítani. Ha megtelik a busz (50 fő), fejenként 2000 Ft lenne a költség. Kérjük, aki csatlakozni szeretne a buszos csapathoz, szíveskedjék bejelentkezni a sekrestyében, az irodában vagy közvetlenül Stefinél (06 20 342 7853). Ha anyagi akadálya lenne a részvételnek, azt is megoldjuk, kérjük, jelezze.
 10. A Jézus Szíve Nővérek várják a jelentkezéseket a meghirdetett nyári táborokra.
 11. Plébániánk napközis táborát 2022. június 27 és július 1. között tartjuk, melyre szintén várjuk a jelentkezéseket. Jelentkezni lehet a ta***@sz********************.hu e-mail címen.
 12. Elmondjuk kedves Testvéreinknek, hogy május 10-én a Szent Margit templom közösségéhez tartozó Magyar Szilágyi Csilla ünnepélyes fogadalmat tett a Ferences Világi Rendbe való elkötelezettségére.
 13. A héten határidős adóbevallásra tekintettel most újra kérjük a kedves Hívek adójuk 1%-1%-áról való rendelkezését, a Magyar Katolikus Egyház 0011 technikai számára, illetve a Krisztus és Mária Segítsége Alapítvány 19673611-1-43 adószámára. Köszönjük!