vasárnap, június 23, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Húsvét 5. vasárnapja – 2023. május 7.

1.                 Alapítványi gyűjtést tartunk a rászorultak számára jövő vasárnap. A pénzadomány elkülönített kezelését szolgálják a kitett „Rászorulók” feliratú borítékok. Kérjük, hogy adományaikat ezekbe a borítékokba elhelyezve szíveskedjenek leadni a sekrestyében. Köszönjük nagylelkűségüket és segítőkészségüket!

2.                 A Loretói litániát májusban, a reggeli szentmisék után (zsolozsma helyett), és az esti szentmisék után mondjuk.

3.                 Bibliaóra lesz pénteken, a szokott helyen és időben.

4.                 Fatimai imaórát tartunk szombaton, május 13-án a Fatimai Boldogságos Szűz Mária emléknapjánennek keretében 17.30-tól elmondjuk a rózsafüzért és a májusi litániát.

5.                 A XVI. Budapest körüli Élő Rózsafüzér zarándoklat szombaton, május 20.-án lesz. Főplébániánk két irányból érkező csoportnak is végpontja, mi a soroksári csapathoz csatlakozunk. Főplébániánkon 19:00 h-kor kezdődik a szentmise.

6.                 A Bakancskoptató Hétvégét a tavalyihoz hasonló módon idén is szeretnénk megrendezni. Helyszín Pusztamarót, az időpont pedig Pünkösd hétvégéje, május 26-28. (péntek délutántól vasárnap délutánig).

7.                 A Betegek kenete szentségének csoportos kiszolgáltatására Pünkösdhétfőn készülünk. Erre tekintettel 9 órakor lesz a Szentmise. Aki kéri a szentséget, a következő hetekben végezze el a szentgyónását.

8.                 A személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe plébániánk alapítványát, a „Krisztus és Mária Segítsége Alapítványt”, amelynek adószáma: 19673611-1-43. Az alapítvány elsősorban a plébánia rászoruló családjait támogatja, emellett lelkigyakorlatok és ifjúsági programok megvalósításához nyújt anyagi támogatást. Köszönjük, ha rendelkezésével ezúton is támogatja plébániánk közösségét! Az egyházakra vonatkozó 1% rendelkezésnél a Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

9.                 A nővérek Jézus Szíve Családi Táborára május 11-ig lehet a je***************@gm***.com email címen. 2023. július 6-9-ig lesz Tiszavasváriban. Részvételi díj: 3 fős család: 60 000 Ft, 4 fős család: 70 000 Ft, 5 és 5-nél több fős család: 80.000Ft.

10.            A nővérek Gyermektáborára is lehet jelentkezni, ugyancsak a je***************@gm***.com címen. Május 25 a jelentkezési határidő. Fiúk 8-12 éves korig, lányok 8-14 éves korig jöhetnek, ill. vezetőnek 15-18 éves korig kamaszok is. Július 16. és 22. között lesz Ráróspusztán. Költségek: első gyermeknek 38 000 Ft, egy családból a második gyermeknek: 33 500Ft, harmadik és minden további gyermek: 28 500 Ft

11.            Az Anyaszentegyház házasságot hirdetRuzsa Kristóf katolikus testvérünk, Ruzsa István és Faragó Melinda fia, feleségül veszi Márton Barbara katolikus menyasszonyát, Boros Mónika és Márton Tibor leányát. Esküvőjük ez év május 13-án 15 órakor lesz itt a Főplébánián. Aki a házassági akadályról tud, kérjük jelentse a plébánián, vagy hallgasson mindörökre! Mi pedig imádkozzunk az ifjú jegyesekért, hogy szent frigyük Isten akarata szerint, szentségben, békességben, örömben és tisztességben köttessék!