kedd, május 21, 2024
Korábbi hirdetéseink

Külön kiadás – 2020. március 22.

Kedves Testvérek!

Egy korábbi levelemben hivatkoztam arra a gyűjteményre, ahol megtalálható, mikor és honnan van miseközvetítés. Most arról szeretnék hírt adni, hogy készülünk templomunkból is minden nap közvetíteni a szentmisét online Youtube csatornán keresztül, és ez honlapunkról is követhető lesz. Amint elkészül a végleges megoldás, arról e-mailben és a honlapon keresztül is értesítünk mindenkit, valamint a hirdetőtáblán is olvasható lesz.

Szeretnénk jelezni, hogy május végéig meghirdetett programok, kirándulások lemondásra kerültek, a nyári táborok és az őszi Eukarisztikus Kongresszus még esélyesnek látszik. Ezért kérjük, hogy akik szeretnének ezeken részt venni, jelentkezzenek a korábban meghirdetett módon.

A szentmisék időpontja, amik terveink szerint online interneten is követhetők, és később visszanézhetők:

– hétfőtől szombatig reggel 8 órakor

– vasárnap délelőtt 11 órakor

Hétköznapi szentmisén, korábban megszokott módon, a reggeli dicséretet is elimádkozzuk. A zsolozsmáról, annak letölthetőségéről interneten is lehet segítséget találni.

Szentségimádást is készülünk tartani minden nap alábbi időben:

–   hétfőtől csütörtökig 9-től délig

–   pénteken és szombaton déltől délután 4-ig

Amennyiben a hatósági intézkedések lehetővé teszik, ebben az időben a templom is nyitva lesz egyéni Szentségimádásra, de online is elérhető lesz, amennyiben erre technikailag lehetőséget tudunk biztosítani. A templom előtere minden nap reggeltől estig nyitva lesz.

Déli harangszóra hétköznap elimádkozzuk az Úr angyalát és a napközi imaórát.

Továbbra is kérjük kedves Testvéreket, különösen idős és beteg Testvéreinket, hogy maradjanak otthon! Az Új Ember Kiadó lehetővé teszi, hogy ingyenesen elérhető és letölthető legyen az Adoremus kiadvány, a zsolozsma imádkozásához is találunk online elérhetőséget, vagy mobiltelefonra letölthető App-ot, ami segít, hogy rendszeresen tudjunk bekapcsolódni az Egyház liturgikus vérkeringésébe. Továbbá élhetünk a Rózsafüzér rendszeres vagy alkalmi elimádkozásának a lehetőségével is, amihez szintén találunk internetes vagy nyomtatott segédanyagot. Törekedjünk arra, hogy minél tudatosabban adjunk teret mindennapjainkban az Istennel való találkozásainknak!

Az Új Ember, a Keresztény Élet és az Adoremus kiadványokat kihelyeztük a karzat alatti újságos asztalra. Kérjük, hogy akik előfizettek, szentségimádási időben a templomból elvihetik március végéig. Aki nem tud érte jönni személyesen, hívjon fel bennünket telefonon, vagy írja meg e-mailben, és egyeztetünk, hogyan tudnánk eljuttatni hozzá a már előfizetett kiadványát. Áprilistól a megmaradt kiadványok bárki részéről elvihetők lesznek. Újabb előfizetést most nem tudunk felvenni, amint erre lehetőség nyílik, értesítjük a kedves Testvéreket.

Miseszándékok, amik korábban lettek  előjegyezve, vállaljuk, hogy azon a napon lesznek elmondva a már említett időben. Amennyiben valaki kéri, akkor az általa kért miseszándékot egy későbbi időpontra is át tudjuk tenni, vagy a felajánlott támogatását visszafizetjük. Következő hetekben ugyan nem megszokott módon és időben lesznek a szentmisék, de így is fogadunk újabb miseszándékot telefonon vagy e-mailben:

+361/290-3036

 ps*****************@gm***.com 

Ezek adományát, amikor majd lehetőségük lesz, a templom perselyébe helyezhetik el a Testvérek, de ez nem feltétele a kért miseszándék elmondásának. A szentmisék minden nap a már meglévő, és az ezután érkező szándékokra lesznek felajánlva. Akik írásban juttatják el miseszándékukat hozzánk, kérjük, hogy rövid formába szíveskedjenek azt megírni.

Irodai ügyeletet, amíg a jelenlegi helyzet nem stabilizálódik, alábbiak szerint tartunk:

– hétfőtől csütörtökig 9h-12h

– pénteken 13h-16h

Kérjük, hogy csak temetéssel kapcsolatban keressenek fel bennünket személyesen. Minden más kérdéssel/kéréssel kapcsolatban a plébánia fenti telefonszámán vagy e-mail címén várjuk a megkeresést!

Minden fontos információt plébániánk honlapján is közzéteszünk, és naptárunkban is aktualizáljuk az időpontokat, ezért érdemes ezeket figyelemmel kísérni.

A Jóisten és védőszentjeink oltalmába bízva, szeretettel kívánok mindenkinek áldott nagyböjti szent időt!

Budapest, 2020. március 20.

Tampu-Ababei József

plébános