kedd, május 21, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Nagyböjt 1. vasárnapja – 2021. február 21.

Az Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére új misekönyv fog megjelenni. Nem fog alapvetően átalakulni a szentmise, de azért lesznek benne újdonságok. A világegyház legújabb, latin nyelvű misekönyvkiadását követi majd. A rossz hír, hogy darabja 36 eFt, és csak a plébánián 5 db. kell majd. Szegényebb plébániákon kisebb falvakban vagy a határon túl ez igen nagy teher.

Mivel szerdán le kell adni a rendelést egy gyors segélyakciót hirdetnék. A kitett perselybe ma vagy holnap lehet adakozni kifejezetten ajándék misekönyvekre, vagy hétfőig lehet utalni a Főplébánia bankszámlaszámára. Ha ez utóbbit választanák, adatok az alábbiak:

Név: Pestszentlőrinci Főplébánia

Bankszámla szám: OTP Bank 11718000-20010063

Közlemény: misekönyv-segély

Úgy gondolom, áldott módon mutat egy falusi misekönyvbe beírva, hogy a „Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia ajándéka”. Aki egy teljes könyv árát elutalja, annak a saját nevét is beleírjuk.

2. Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6-kor végezzük a keresztutat. Kérjük az imacsoportok felelőseit, hogy amennyiben vállalják egy-egy keresztút vezetését, a plébánia elérhetőségein jelentkezzenek.

3. Ifjúsági lelkigyakorlatot tartunk a 13 éven felüli fiatalok számára az őszi lelkigyakorlathoz hasonló kreatív módon február 26-tól 28-ig (pénteken este, szombaton napközben és vasárnap délután az esti misével együtt). Jelentkezni lehet a honlapon megosztott űrlapon csütörtök 21 óráig.