vasárnap, június 23, 2024
Korábbi hirdetéseink

Nagyböjt 3. vasárnapja – 2020. március 15.

 1. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy vegyék figyelembe a püspöki kár által meghozott óvintézkedést a járvány megelőzése érdekében. Ennek megfelelően kerüljü szentmisén a kézfogást és a nyelvre áldozást, helyette csak egymás felé való odafordulással fejezzük ki kiengesztelődési szándékunkat, valamint a tenyérbe áldozást válasszuk.
 2. A mai napon még tudjuk fogadni a Szt. Antal mellékoltárnál a hűtést nem igénylő élelmiszereketaz országos tartós élelmiszergyűjtés részeként. A Karitász-munkatársak a körülöttünk élő rászorulóknak és nagycsaládosoknak fogják továbbítani. Nagylelkűségüket hálásan köszönjük!
 3. A máriabesnyői „Házaspáros Lelkigyakorlatot” a járvány miatt, sajnos nem tudjuk megtartani. A szervezők hamarosan mindenkinek visszatérítik a jelentkezőknek a befizetett összeget.
 4. Elkezdődtek a próbák a Passió misztériumjátékra, amely nagypénteken délután 3-kor lesz előadva, a próbák pedig keddenként vannak az esti mise után. Bizakodunk, hogy húsvétig lecseng a járvány, ezért szeretettel várunk mindenkit a próbákra.
 5. Keresztutat nagyböjtben péntekenként este ¼ 6-kor végezzük, ezen a héten az „HáKLis” házas közösség vezetésével.
 6. Pénteken egész napos Szentségimádás lesz este 10-ig, este 7-től a papokért, 9-től pedig a házaspárokért végzünk Szentségimádást.
 7. Március 19-én, Szt. József ünnepén, és március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén szentmisék reggel ½ 8-kor és este 6 órakor lesznek.
 8. Március 23-27. között lesz beiratkozás a Liliomkert Katolikus Óvodában. Részletek a plakáton olvashatók.
 9. Március 28-án este 7 órakor „Jótékonysági zenés est” lesz templomunkban. A belépés díjtalan, a helyszínen adományt gyűjtünk orgonánk felújítására. Részletek a plakáton és a honlapon olvashatók. Bizakodunk, hogy addigra véget ér a járványveszély.
 10. Március 29-én, vasárnap a ½ 11-es mise keretében lehet felvenni a Betegek szentségét. Egyházunk bátorítja azokat a Testvéreket, akik idős korukból adódóan vagy súlyos betegség miatt érzik szükségét, hogy megtapasztalhassák mennyei Atyánk különleges és személyes megszólítását, hogy éljenek a szentség felvételének a lehetőségével. Előtte való napokban mindenki gondoskodjon, hogy elvégezze a szentgyónását is.  Gyóntatás egész nagyböjtben minden mise előtt van hétfőtől péntekig, pénteken este már délután 5 órától.
 11. A szeptemberi kongresszusra kedvezményes jegyvásárlást a szervezők meghosszabbították március 30-ig. Kérjük, hogy aki szeretne részt venni, minél hamarabb regisztráljon és gondoskodjon belépőjegy foglalásról is. Akinek nincs internet elérhetősége, papír alapú regisztrációs adatlap a sekrestyében és az irodában is elérhető. Bizalommal szóljanak, ha valakinek segítségre van szüksége.
 12. Április 4-én, szombaton délelőtt 10 órától lesz az idei plébániai nagyböjti lelki napunk, amelynek keretében lesz gyónási lehetőség is vendég atyáknál. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy ne hagyják nagyhétre a gyónásukat, hanem még előtte éljenek a kiengesztelődés szentségének a lehetőségével. Egész nagyböjtben hétfőtől péntekig minden nap lesz gyóntatás a reggeli és az esti szentmisék előtt.
 13. Április 4-én este 6 órától Döbrentey Ildikó és Levente Péter tarta „Lelki-derű gyakorlatot” házaspároknak a Don Bosco közösségi házban. Részletek a plakáton olvashatók. Amennyiben az előadás elmaradná, a jegyek ára visszatérítésre kerülnek. Az újságos boxból ingyen elvihető a Family Magazin, amit az előadó házaspár küld szeretettel.
 14. Mindenkit szeretettel várunk 2020. április 30 – május 2-ig a szokásos össznépi kirándulásra, a „Főplébániai Bakancskoptató Hétvégére”. Helyszínünk Borókatábor (Nagyvisnyó, Bükk). Jelentkezési határidő: március 29. vasárnap estig! Jelentkezési link: https://forms.gle/2JRD2BzK6SRbAXCcA. Részletek a hirdetőtáblán és a honlapon. Amennyiben a kirándulás elmaradná, a befizetett önrész visszatérítésre kerüle.
 15. Plébániai táborokról: a „Lelkes Napokra” Áron atyánál lehet jelentkezni 10.000,- Ft önrész befizetésével és adatok megadásával, az evezős túrára pedig Kiss Leventénél 5.000,- Ft önrész befizetésével és adatok megadásával.
 16. Kérjük, hogy szórólapot, plakátot, kiadványokat csak a sekrestyébe vagy az irodába szíveskedjenek beadni, amit a hívekhez szeretnének „eljuttatni”. Előre egyeztetés nélkül kihelyezett irományokat nem hagyunk kint sem az asztalon, sem pedig az újságos boxban. Kérjük továbbá a kedves Testvéreket, hogy ne vegyenek részt az olyan imáknak mondott irományok terjesztésében, amelyben elvárásszerüen van meghatározva, hogy azt hány példányban, vagy hány személynek kell továbbítani. Ez nem egyeztethető össze a katolikus egyház lelkiségével.k szentmisén a kézfogást és a nyelvre áldozást, helyette csak egymás felé való odafordulással fejezzük ki kiengesztelődési szándékunkat, valamint a tenyérbe áldozást válasszuk.