vasárnap, június 23, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Pünkösd – 2021. május 23.

 1. Templomunkban ma a½ 11-es szentmise keretében lesz a bérmálás.
 2. Pünkösdhétfőn, holnap, Mária az egyház édesanyja ünnepén lesz templomunkban a betegek szentségének kiszolgáltatása a reggeli és az esti szentmisében. Akik szeretnének ebben részesülni, az előzőleg végezzék el szentgyónásukat. Gyóntatás mindkét szentmise előtt fél órával lesz.
 3. Szintén holnap, Pünkösdhétfőn, korlátozott módon kerül sor a Karizmák Ünnepének megtartására: Szinpadi programok 10 órától, ennek keretében NEK tájékoztató, utána szentmise. Híveket azzal kívánjuk meglepni, hogy biciklis kirándulást tervezünk oda, akik szívesen eljönnek, azokkal 9 órakor találkozunk a templomunk előtt.
 4. Pénteken az esti szentmise után a 2020/21 plébániai év utolsó Bibliaórája lesz, melyet online közvetítünk.
 5. A rá következő héttől, június 1-től nyári miserend lesz. A pontos részleteket a hirdetőtáblára kitesszük, de minden a korábbi évek szokásai szerint lesz.
 6. Jövő vasárnap délután fél 3-tól fél 6-ig gyermeknapi összejövetelt tartunk a templomkertben. Azon családok, vagy csoportok jelentkezését is várjuk, akik szívesen tartanak játékos foglalkozást egy-egy állomáson. Az is jó volna, ha a gyerekeket sütikkel is meg tudnánk kínálni, ez ügyben is segítséget kérünk.
 7. Egyházmegyei rendelkezés alapján jövő vasárnap lesz országos gyűjtés a Szentföld javára.
 8. Május hónapban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól minden nap imádkozzuk a májusi litániát Szűz Mária tiszteletére, szerdán pedig a reggeli szentmise után.
 9. Szentségimádás hétfőtől csütörtökig fél 9-12-ig, pénteken fél 9-18 óráig lesz. A nyári plébániai rendhez tartozó módon júniustól pénteken este 9-ig lesz majd szentségimádás, a többi hétköznap délelőtti szentségimádások viszont megszűnnek.
 10. Plébános-elődöm, Varjú Imre atya vasmiséje, vagyis a hálaadó szentmise pappá szentelésének 65. évfordulóján, egyben a plébánia búcsúmiséje lesz Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepén, június 12-én este 6 órakor. Imre atya nagy várakozással készül, és a szentmise után agapét is tartunk. Imre atya egészségi állapotát tisztelve egy viszonylag rövid szentmisére számítsunk, ahol személyes szeretetünket csak a mise részvétellel tudjuk kifejezni, ajándékok átadására is csak közvetve lesz mód.
 11. Balázs atya újmiséje június 26-án este 6 órakor lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. További másik két alkalommal is tart ünnepi újmisét, melyekre azokat várja, akik nem tudnak az ittenin részt venni. Ezek helye és ideje a templom előtti hirdetőtáblán és a honlapon olvasható.
 12. Nyári táboraink tervezett időpontjai a következők:

  Napközis tábor általános iskolásoknak: június 21-25, Ifitábor: június 26-július 1.
  Lelkes napok: július 5-10, Lelkes nyári esték: július 19-23.
  A plébánia táboraira jelentkezni lehet a honlapra kitett űrlapon.

  A Jézus Szíve Nővérek által szervezett táboraink:
  Nővérek családi tábora: július 2-4, Nővérek napközis gyermektábora: július 12-14.