szombat, december 2, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Úrnapja – 2020. június 14.

 1. Mai nappal a Magyar Katolikus Püspöki Kar visszavonta a március 17-i rendelkezést, amelyben a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól adott felmentést. A szentmisén való részvétellel kapcsolatban az általános morális elvek továbbra is érvényesek, vagyis idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinkre, továbbá azokra, akik kötelességüket teljesítik, a kötelezettség nem vonatkozik. Amíg érvényben vannak az egészségügyi előírások, kérjük azok betartásával vegyenek részt személyesen a szentmisén és a szentségimádáson.
 2. A szentmisék és a szentségimádások időpontjait folyamatosan frissítjük a honlapon és a naptárban, ezen kívül, a hirdetőtáblán is elérhetőek az időpontok.
 3. Ma, Úrnapján, délelőtt fél 10-kor és este 6 órakor lesz szentmise. A délelőtti szentmisét Mohos Gábor püspök atya celebrálja, és a bérmálás szentségében részesíti katekumen testvéreinket, akik akkor lesznek elsőáldozók is. Amennyiben az időjárás engedi, mise után Úrnapi körmenetet is tartunk, amihez kérjük a testvérek segítségét a szabadtéri oltárok elkészítésében.
 4. Hétfőtől változik az irodai és a miserend, amely nyár végéig lesz érvényben. Iroda hétfőn, szerdán, pénteken 9-től délig, kedden és csütörtökön délután 3-tól 6 óráig lesz. A szentmisék az alábbiak szerint lesznek: vasárnap 7-kor, 9-kor és este 6 órakor, hétfőn, szerdán, pénteken reggel fél 8-kor, kedden, csütörtökön és szombaton este 6 órakor. Előre jelezzük, hogy a napközis tábor idején (június 22-26.) alábbiak szerint lesznek a szentmisék: hétfőtől péntekig minden nap reggel 8 órakor, kedden, csütörtökön és szombaton pedig este 6 órakor.
 5. Hétfőn a reggeli szentmise lesz az utolsó rendszeresen közvetített szentmise, és az egyben az utolsó osztálymise is a végzős Szent Lőrinces diákoknak. Azt követően majd a szombat esti szentmise lesz közvetítve, amelyet Gergő atya fog celebrálni templomunk búcsú ünnepén. Ezúton is köszönetet mondunk Áron atyának és Szigmond Attilának a közvetítésekért.
 6. A héten visszatérünk a korábbi szentségimádási rendhez, vagyis péntekenként lesz egész napos szentségimádás este 9-ig. A szentségőrzésre továbbra is kérjük a testvérek segítségét. Feliratkozni a templom bejáratánál található jelentkezési lapon lehet.
 7. Pénteken, Jézus Szíve ünnepén reggel is és este is lesz szentmise.
 8. Pénteken este 7 órától 9 óráig dicsőítő szentségimádás és közbenjáró imaest lesz a Főplébánia közbenjáró imacsoportjainak szolgálatával a templomkertben (eső esetén a templomban). Minden korosztályt szeretettel várunk.
 9. Szombatonként lesz a templom takarítása a nyári időben is, amire szintén a bejáratnál található, erre a célra kihelyezett lapon lehet jelentkezni.
 10. Gergő atya templomunk búcsúnapján, szombaton este 6 órakor fog újmisét bemutatni a templomkertben, amikor az ajándékát is szeretnénk neki átadni. Mivel most nincs lehetőség nagyobb ünnepi keretet adni az alkalomnak, úgy készülünk, hogy ősszel lesz egy ünnepi szentmise, ahol a testvérek is részesülhetnek személyes áldásban, illetve ünnepi agapét is akkor rendezünk.
 11. Jövő vasárnap 9 órakor lesz az évvégi hálaadó szentmise, amelyre szeretettel várjuk a tanulókat és a tanítókat.
 12. Jövő vasárnap esti mise után énekes vesperás lesz a templomban.
 13. Elkezdődött a papírgyűjtés, amely június 21-ig, vasárnapig tart. A konténer a templom oldalában a szokott helyen található.
 14. Június 22-26-ig napközis tábor lesz plébániánk kertjében az ifjúság szervezésében általános iskolás gyermekek részére. Jelentkezni a plébánia email címén lehet június 19-ig. Bővebb információk a honlapon.
 15. NPET – azaz Napközis-Parti-Evezős Tábort szervezünk a 14 éven felüli fiatalok számára június 22-július 1-jéig. Bővebb információk és regisztráció a honlapon.
 16. A Jézus Szíve nővérek másfél napos családi tábort szerveznek július 4-én délután online, 5-én Csemőn személyes részvétellel reggeltől estig. Továbbá három napos napközis tábort szerveznek július 14-16-ig a Főplébánia templomkertjében 6-17 év közöttiek részére. Érdeklődni a nővéreknél lehet. Tel: 290-9674
 17. Lelkes Nyári Esték névvel a plébánia kertjében bejárós formában regionális karizmatikus ifjúsági tábor lesz július 6-8-ig minden nap délutáni kezdéssel 15 és 25 év közötti fiatalok számára. Bővebb információk a honlapon.