Advent 3. vasárnapja

2022. december 11.

  1. A mai napon alapítványi gyűjtést tartunk a rászorulók számára. Az adományokat a ”Rászorulók” feliratú borítékokba helyezve kérjük a sekrestyében leadni. Köszönjük nagylelkűségüket!
  2. Templomunkba látogatnak Szent Ferenc Kisnővérei most hétvégén. A borsodi mélyszegénységben élő családok között végeznek missziós munkát. A szentmisék után az általuk készített termékekből adományvásárt tartanak. Termékeiknek nincs ára, ezekért az általunk felajánlott adomány összegét fizethetjük. A nővérek szívesen fogadnak tartós élelmiszer (elsősorban liszt, cukor és olaj) és jó állapotú játék adományt is. Isten fizessen meg minden nagylelkű segítséget!
  3. Megérkeztek Wimmerth Béla atya Historia Domusai! Egy saját könyvismertetést tartok róla vasárnap du. 3 órakor, az új Közösségi Házban, és akkor meg is lehet vásárolni. Hivatalos könyvbemutató majd januárban lesz. Isten éltessen minden közreműködőt!
  4. December 12-13-án a szentmisék után aKaritász csoport gyűjtést tart az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretén belül. A pénzadományokkal a rászoruló családokat és időseket segítik. Isten áldja meg a nagylelkű adományozókat!
  5. December 12-én, hétfőn a főplébánián 18 órai kezdettel bűnbánati liturgiát tartunk, a szentgyónás által megtisztult lélekkel várhatjuk a kis Jézus születésének ünnepét. (Ez az alkalom a Szent Margit templomban december 13-án, kedden lesz.)
  6. Csütörtökön, a szokott időben (20:21 h)  Apakör. Témája az „Élet szép” című film lesz.
  7. Az egész napos pénteki szentségimádás 19-20 h közötti órájában a papokért, szerzetesekért, életüket Istennek ajánlókért imádkozunk.
  8. A Szépművészeti Múzeum El Greco kiállítását megnéznénk 17-én, szombaton de. 10 órakor. Aki jönne, iratkozzon föl a sekrestyében, vagy küldjön e-mailt. Jegyárak életkortól is függnek.
  9. Karácsonyi Hangverseny lesz templomunkban december 18-án, vasárnap 16.30 h-kor a Dohnányi Ernő Zeneiskola Gitár-, Fuvola- és Harmonika-együttese részvételével. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

Karácsonyi, újévi miserend