szombat, december 2, 2023

Kápolnáink

A Pestszentlőrinci Főplébániához két kápolna is tartozik (Szt. Lőrinc és Szt. József), továbbá oldallagosan innen látjuk el az erzsébettelepi Árpád-házi Szt. Erzsébet plébániát is.

 A Mária Szeplőtelen Szíve Főplébániatemplomban rendszeresen van reggeli és esti szentmise hétköznap és hétvégén egyaránt. A hétköznapi reggeli szentmisén a zsolozsma reggeli dicséretét is elimádkozzuk. A templomban lehetőség van esküvői és keresztelési szertartásra, kb. 130 ülőhely van. (Bővebben ld. Templomunk története.)
 
A Szent Lőrinc kápolna 1762-ben épült, barokk stílusú műemlék jellegű. Rendszeresen van vasárnap reggel szentmise (ld. Miserend oldalmenű), lehetőség van esküvői és keresztelési szertartásra is 20-25 főig.
 
Nincsenek bejegyzések.
 
A Szent József kápolnában rendszeresen van vasárnapi és hétköznapi szentmise (a hétköznapi miserend a helyi hirdetések alapján változhat). Lehetőség van esküvői és keresztelési szertartásra 50-60 főig.
 
szjp

Szentmisék rendje a Szent József kápolnában

A Szent József kápolna szertartásainak rendje az alábbiakban olvasható. Mindenkinek ...
 
Az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban rendszeresen van vasárnapi és hétköznapi szentmise (a hétköznapi miserend a helyi hirdetések alapján változhat). Lehetőség van esküvői, keresztelési és temetési szertartásra 50-60 főig. Urnatemetővel is rendelkezik, urnamegváltás a Főplébánia irodájában történik (ld. Irodai szolgálat oldalmenű).
 
Nincsenek bejegyzések.