kedd, május 21, 2024

Mennyei 6-ALOM Közösség

A pestszentlőrinci családos közösség létrehozásának ötlete 2003. januárjában fogalmazódott meg Bodó Editben és Gáborban, valamint barátaikban, Tarnóczi Lajosban (Luigi) és Kamillában. Ők a Regnum Marianum Közösségből már jól ismerték egymást. Az elképzelést örömmel fogadta Máté Laci és Ivett a Családok Jézusban Közösségből.

Egy alkalommal a három család közösen imádkozott további tagok csatlakozásáért, és az ima meghallgatásra talált. A Jó Isten elküldte a közösségbe Ágoston-Papp Mónit és Gábort, Farkas Timit és Csorvási László Ábelt, Visnyovszki Anitát és Vendit.

Mennyei 6-alom ujkép
2016. év nyarán készült kép

Egymás iránti elköteleződésünket nagyban erősítette, hogy gyermekeink a Liliomkert Katolikus Óvodába jártak, így nemcsak a havi összejöveteleken találkozhattunk, hanem napi szinten is.

Megalakulásunktól lelki vezetőként Czap Zsolt atya közösségünk oszlopos tagja volt, egészen elhelyezéséig. Ennek azért volt nagy jelentősége, mert többünk felnőttkori megtérő, így különösen nagy segítség volt Zsolt atya jelenléte. Azóta is gyakran idézzük mondását: “Úgy tudtok megmaradni, ha a középpontban Jézus van!”

A közösség havi rendszerességgel találkozik valamelyik családnál. Az összejövetel gitározással, énekléssel egybekötött imával indul, a házigazda – vagy meghívott előadó – lelki programmal készül, amelyet közösen megbeszélünk, majd agapéval zárunk.

Nyaranta egy hosszú hétvégére táborozni megyünk az ország valamely szegletébe, ahol a lelki programok mellett a kirándulások, közösen végzett fizikai munka, fürdőzések, gitáros tábortüzek, stb., testi-lelki feltöltődést adnak. Kezdetben gyermekeinkkel együtt táboroztunk, mióta utódaink “kinőttek” bennünket, újra nagy élmény számunkra felnőtt közösségünk egymásra találása.

2012-ben csatlakozott hozzánk a Szente házaspár, Enikő és Gyuri, majd idén Rácz Gábor és felesége, Niki, így még színesebb lett a Közösség.

Mennyei 6-alom
2004. év nyarán