szombat, december 2, 2023

Felolvasók

Felolvasók logojaA plébániai munkatársak egyik sajátos közössége, a felolvasók csoportja több lépésben szerveződött. Már hosszú évekkel ezelőtt is voltak testvérek, akik a vasárnapi miséken rendszeresen olvasták az olvasmányokat. A plébános atya kezdeményezésére 2009-ben a felolvasók egy lelki csoporttá alakultak. Minden hónap végén előre egyeztetjük, hogy ki mikor szolgál. Szolgálatunk jelképe az a szép fakereszt, amelyet a csoport megalakulása után plébános atyánk áldott meg egy szentmise keretében.

Lelki és gyakorlati felkészülésünket összejöveteleink segítik. Évente kétszer tartunk találkozót a plébános atya vezetésével. Az összejöveteleinken mindig választunk egy központi témát, amely a szentírásról, a szolgálatról, a szolgálatot végzők elkötelezettségéről szól. Ezek az alkalmak elmélyítik liturgiai ismereteinket, fejlesztik mozgás- és beszédtechnikánkat, segítenek abban, hogy mélyebb átéléssel, szebben és kellő alázattal közvetíthessük a Szentírás szavait.

A felolvasók csoportja időnként változik: aki más feladatot kap, vagy családi körülményei miatt (elköltözik, stb.) nem tudja ellátni a szolgálatot, annak helyére új tagokat hívunk, várunk.

A felolvasó csoport jelenlegi névsora:

Jézus Szíve nővérek

Benkovics Borbála

Czétényiné Bodó Katalin

Czétényi István

Fábry Ágnes

Dr. Fekete József

Hencz Edit

Horváthné Kiss Márta

Jeney Éva

Király Andor

Kiss Balázs

Kiss Levente

Kiss Noémi

Korényiné Tőkés Éva

Kovács Donát István

Kovács Péter

Dr. Ledneczki Pál

Ledneczkiné dr.Várhelyi Ágnes

Mátyássi Ferenc

Rásó Etelka Zsuzsanna

Sztancsik Ferencné (Magdi)

Szabó Ferencné (Rózsika)

Szabó Réka

Tóthné Nemes Tünde

Vajda Zoltán

Való Adrienn

Zajkás Péterné (Rozi)

Zabán Klára

Útmutató a felolvasóknak