szombat, december 2, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Nagyböjt 4. vasárnapja

2023. március 19.

1.     A reggeli szentmise után elimádkozzuk az Örvendetes rózsafüzért szombaton, Urunk születésének hírüladása napján, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén.

2.     Nagyböjtben, minden pénteken, 20 órakor eltesszük a Szentséget és utána Keresztutat járunk. A keresztutak szervezésére imacsoportok már jelentkeztek. Az Ibolya utcában délután 3 órakor, a Szent Margit templomban 5 órakor lesz Keresztút.

3.     A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tartósélelmiszer gyűjtést hirdetett meg a 2023. március 12-19. közötti időszakra. A tartósélelmiszerek gyűjtése a templomokban történik. Más, egyéb jellegű adományra, mint textiláruk, ruhanemű, öltözködési cikk stb., a felhívás nem vonatkozik, továbbá gondolkodjunk el azon, hogy városi plébániaként a közvetlen pénzadomány is jó megoldás, amely lehet az előző pontban jelzett havi szokásos rend szerint.

4.     Nagypénteken előadjuk a Passiót, Túri András vezényletével. Lehet még szereplőknek jelentkezni egy erre elkészített táblázaton, interneten, vagy Andrásnál személyesen.

5.     Pénteken lesz Bibliaóra is, a szokott időben és helyen.

6.     A szombat esti szentmise latin nyelvű lesz.

7.     A nagyheti szertartások tervezett rendjét kitettük a faliújságra, esetleges észrevételek alapján módosítások még adódhatnak.

8.      Március 25-én 17 órai kezdettel tartjuk a Lőrinci Zenés Esték következő alkalmát, amelyen a Nemzeti Énekkar és a Magyar Rádió Énekkarának művészei lépnek fel. Részletek a plakáton. Sok szeretettel várunk mindenkit!