csütörtök, szeptember 21, 2023

Zenei élet

 

Kántor:

Pintér Zsolt

Pintér Zsolt kántor

Templomunk kórusa szeretettel vár lelkes, jó hangú és hallású új tagokat!
Kóruspróbák:  szerdánként, este 1/2 7-től 1/2 9-ig.

  

enekkar eva

 Orgonánk a környék kiemelkedő koncertorgonája, karbantartásához szeretettel várjuk híveink hozzájárulását adományokkal, illetve a kórus legszebb felvételeit tartalmazó CD-lemez megvásárlásával.

Felnőtt énekkarunk 1980-ban alakult. Fő feladatának kezdettől fogva a liturgiában való elmélyült szolgálatot tekinti. Az énekkar a szent, művészi és egyetemes éneklési szabályok szerint énekel és éli meg lelki közösségét. Kötelességünknek érezzük ma magyarságunknak, a liturgia szentségének és szépségének megőrzését.

A liturgiában a hónap 3. vasárnapján az esti szentmisén, a 4. vasárnap a fél 11-es szentmisén éneklünk rendszeresen. A szentmisék előtt háromnegyed órával beéneklünk, és újra átvesszük a napi énekeket.

A jelentősebb ünnepeken és templomunk minden ünnepén (bérmálás, templombúcsú, primícia, betegek kenetének ünnepe, stb.) szolgálatot végzünk, kiemelt műveket éneklünk. Egy-egy liturgikus időszakban, jelentősebb zenei évfordulón egyházzenei áhítatot tartunk, nemcsak a templomi közösségnek, hanem az énekkar belső, lelki élete miatt is.

Templomunkban lelkes Gyermekkórus is működik Kitka Zsuzsa vezető óvónő irányításával. Ők minden hónap 2. és 3. vasárnapján, illetve a kiemelt ünnepeken 9-órakor énekelnek. Próbákat a szentmisék előtt 8-órakor tartanak a szkólás  teremben.

Hangfelvételek


GITÁROS SZENTMISÉK

Általában a hónap 2. vasárnapján este Dr. SZABÓ ENDRE és 4. vasárnapján, délelőtt 9 órakkor TARNÓCZI LAJOS vezetésével.