péntek, szeptember 22, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 22. vasárnap

2023. szeptember 3.

  1. A miserenddel kapcsolatban egy dolgot hirdetnék már most. A szombati és a vasárnapi esti szentmisét visszahozzuk hat órára. Két évvel ezelőtt a Szent Margit átvétele kapcsán tolódott el ez a hétvégi miseidőpont, de ennek most már nincs létjogosultsága. Jövő szombaton és vasárnap már hat órakor lesz a szentmise.
  1. Miserenddel kapcsolatban hirdetjük, hogy már most hétvégén a SZOMBATI és VASÁRNAP esti szentmisét este 18 órakkor tartjuk. Keddenként este 18 órakkor, csütörtökönként reggel 7:30kor, és péntekenként a szentségimádás lezárásaként szentmise lesz este 8-kor. Az Ibolya utcai kápolnában is előre csúsztatjuk a szombat előesti misét 16:30-ra. Az összesített miserendet táblázatban kitettük a faliújságra, és szórólapként elvihető, valamint a honlapon is frissítjük.
  2. Hétköznapi temlomi gyóntatás lesz keddenként és szerdánként az esti misék előtt 17:30-tól kezdve, illetve az eddighi gyakorlat szerint, vasárnap az esti mise alatt. Bejelentkezés alapján megbeszélve, továbbra is bárkit szívesen fogadunk a plébánián.
  3. A Biblia kör első alkalmát most pénteken, 2023. szeptember 8-án tartjuk.
  4. Gyermek-elsőáldozásra és fiatalok bérmálására a plébánia e-mail címén lehet jelentkezni. Első alkalmak szept. 24-én vasárnap ill. 26-án kedden. Utána elsőáldozási fölkészítés kéthetente lesz vasárnap, bérmálkozási fölkészítés kedd esténként.
  5. Ha ismeretségi körünkben van olyan felnőtt, aki szívesen megkeresztelkedne, elsőáldozó lenne vagy bérmálkozna, kérjük említsék neki a felnőtt szentségi felkészítés, a felnőtt katekumenátus lehetőségét. Szerdánként lesz 18:45-től október 4-től kezdve. Ha esetleg az Ön életéből maradt ki a szentségek valamelyike, kérjük érezze magát megszólítva és jelentkezzen…
  6. A gyerekkórus szeptember 24.-én kezd a 9-es misén. Szeretettel várunk új jelentkezőket most a mise végén az atyáknál, vagy a kántornál. A próbák a mise előtt negyed 9-kor kezdődnek.
  7. Az alkalmak előtt hirdetni fogjuk a Jézus Szíve klub és Nyugdíjas klub és az apakör alkalmait.
  8. Néhány ajtót és egyéb tárgyat el lehet vinni, amiket azért tartottunk meg a garázsokban, mert valakinek jól jöhet. Nosza: kitettük a közösségi ház falához, aki úgy gondolja, hogy neki kell, az vigye el bátran!
  9. Előre hirdetjük, hogy Gergő atyától két hét múlva szombaton, 16-án fogunk elbúcsúzni az esti 6-os szentmisében. Erre az időpontra egy kis gyűjtést is indítanánk az ő javára, illetve az esti szentmisét, amit ő mutatna be, egy szokásos összejövetel követi majd, amelyben sajátos elemként bejárnánk és megnéznénk mindazt, aminek a megépítésében Gergő atyának nagyon nagy szerepe volt.