péntek, szeptember 22, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Szentháromság vasárnapja – 2022. június 12.

 1. A Főpásztor a következő tanévre plébániánkra rendelte Faragó Andrást diakónusi gyakorlatra. András diakónusszentelése Ferenc atya papszentelésével egy szertartásban lesz szombaton,  Esztergomban, imádságainkban rá is gondoljunk.
 2. A mai napon alapítványi gyűjtést tartunk a rászorultak számára. A megszokott módon, a „Rászorultak” feliratú borítékba elhelyezve kérjük leadni az adományt a sekrestyében. Köszönjük nagylelkűségüket és segítőkészségüket!
 3. Köszönet Mindenkinek, aki a múlt vasárnapi, élettel és örömmel teli gyermeknap megvalósításában bármilyen módon is részt vett. Külön köszönet Horváthné Katicának, Cseh-Molnár Évának és segítőinek a szervezésért, a sofőröknek a kárpátaljaiak szállításáért!
 4. Plébániai évet záró Apakört tartunk csütörtökön 18:00-kor, minden édesapát szeretettel várunk.
 5. Pénteken, az egész napos szentségimádás 19-20 h időtartamában a papokért, szerzetesekért, életüket Istennek felajánlókért imádkozunk.
 6. Június 18-ra, Úrnapja előtti szombatra Erdő Péter bíboros és az Országos Lelkipásztori Intézet közös imára hívja a világot. Imádkozzunk a békéért egy órát templomainkban, a Szentség előtt vagy otthonainkban! Templomunkban ezért a csendes szentségimádás ezen a szombaton 17:30-kor kezdődik.
 7. Feri atya 2022. június 18-i papszentelésére meghirdetett buszra már csak néhány szabad hely van. Kérjük, hogy aki feliratkozott, de még nem fizette be a 2000 Ft útiköltséget, szíveskedjék a sekrestyében, az irodában, vagy Stefinél megtenni. A busz negyed 9-re kiáll a templom elé, indulás pontosan fél 9-kor. Kérjük az időben érkezést!
 8. Következő vasárnap, június 19. Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja. A 10.30 órai szentmise után körmenettel szeretnénk ünnepelni. Számítsunk erre, legyünk minél többen! A négy oltár közül kettőt a Bókay-gödörnél tervezünk felállítani, egyet a plébánia bejáratánál, egyet pedig a templomkertben. Örökbefogadó közösségeket keresünk az oltároknak!
 9. Feri atya újmiséje templomunk búcsúnapján, Mária Szeplőtelen Szíve ünnepén lesz a Főplébánián, június 25-én, szombaton, 18:30-kor, illetve másnap, vasárnap 10:30 h-kor a Szent Margit templomban.
 10. Plébániánk napközis táboráról részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.
 11. A Jézus Szíve Nővérek is várják a jelentkezéseket a nyári táborokra.
 12. Templomunk kövezetének impregnálása június 27-én, hétfőn kezdődik. Önkénteseket kérünk a templom kipakolására, és másnap a kövezet tisztítására. A visszapakolásra 8-án, pénteken kerül sor.
 13. Úrnapján, június 19-én rendezik meg az első alkalommal Szigetmonostoron a „Dicsőítő Sziget” keresztény zenei fesztivált. Információt a dicsoitosziget.hu honlapon találni.
 14. A Balakat, teljes nevén Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvége, idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre Balatonfűzfőn 2022. június 23-26. között.