péntek, szeptember 22, 2023
Korábbi hirdetéseink

2018. február 18.

Nagyböjt 1. vasárnapja

1.    A héten Szent Péter apostol székfoglalása és Szent Mátyás ünnepe lesz.

2.    Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.

3.    Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6-kor közösen imádkozzuk a keresztutat a templomban egy-egy imacsoport, család vagy közösség előimádkozásával. A héten “Úton Emmausz felé” imacsoport előimádkozásával járjuk a keresztutat.

4.    Február hónaptól lehetőség van a testvérek számára is, hogy a vasárnapi 9, fél 11 és esti 6 órai szentmiséken az adományok felhozatalában ünnepélyesen részt vegyenek.

5.    A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Testvéreket közös gondolkodásra és megbeszélésre, amelyet február 19-én hétfőn 18:30-tól tartunk templomunkban.

6.    Újra indul az apakör plébániánkon. Az első összejövetelt február 22-én, csütörtökön 20 óra 21 perckor kezdjük. Minden fiatal és régebb óta fiatal édesapát szeretettel várunk.

7.    Következő vasárnap, február 25-én a katolikus iskolák számára lesz gyűjtés.

8.    Március 3-án, szombaton plébániai lelki napot tartunk délelőtt 10 órától 14 óráig, mely segítséget adhat a nagyböjti lelki készületünkben. A lelki napon lesz lehetőség a szentgyónás elvégzésére. Batyus ebédre szendvicset és süteményt szívesen fogadunk.

9.    Március 4-én, vasárnap a ½ 11-es szentmise keretében lesz a betegek szentségének kiszolgáltatása. Fontos, hogy a szentség felvételére szívünket megtisztítva szentgyónással készüljünk. Ha valakinek szüksége van segítségre a templomba való eljutáshoz, kérjük, időben jelezze a sekrestyében vagy az irodában. Ugyanúgy kérjük, hogy aki segítséget tud felajánlani autóval történő szállításban, szintén jelezze.

10.          Idén is várjuk a házaspárokat egy hétvégi lelkigyakorlatra, amelyet március 23-tól 25-ig tartunk Máriabesnyőn. Jelentkezni a kis asztalon található jelentkezési lap leadásával lehet február 28-ig. A lelkigyakorlatot Tampu-Ababei József plébános vezeti. Szeretettel várjuk a fiatal és idősebb házaspárokat egyaránt.

11.          Szentmise intenciót a sekrestyében és az irodában is lehet íratni, amennyiben van szabad hely, akár az adott szentmise előtt is.

12.          Az egyházi hozzájárulás rendezhető személyesen a sekrestyében vagy az irodában, illetve csekken vagy átutalással.