péntek, szeptember 22, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Advent 1. vasárnapja – 2020. november 29.

  1. Az adventi gyertyagyújtás szombatonként van az esti szentmise elején.
  2.  Adventben a Roráte misék hétfőtől szombatig minden nap reggel ½ 7-kor kezdődnek, előtte az Úr angyala imádságot imádkozzuk. A járvány miatt idén sajnos nem lesz zsíroskenyér reggelente.
  3. Adventben gyóntatásra a járványhelyzetre tekintettel telefonos vagyszemélyes egyeztetés alapján van mód, tehát sajnos gyóntató napokra sem készülünk karácsony előtt. Általános feloldozást fogunk adni advent utolsó vasárnapján. Ismét emlékeztetünk arra, hogy ez a bűnbánat szentségének teljes értékű formája, az is nyilvánvaló persze, hogy nem teljes értékű emberi kommunikáció. Ezt a vészhelyzet után törekszünk pótolni.
  4. Pásztorjátékot olyan módon szeretnénk tartani, hogy vírusviselt és ezért emberi számítás szerint már nem fertőző gyermek és felnőtt szereplők jelentkezését várjuk. Így a próbák biztonságosak lesznek. Felvétel biztosan készülni fog, a nyilvános templomi előadás lehetősége a járvány alakulásától függ.
  5. A héten csütörtökön 17 órától első csütörtöki Szentségimádás lesz.
  6. Pénteken első péntek lesz, Krisztus Urunk halálára emlékezve engeszteljünk bűneinkért!
  7. Pénteken az evangelizáció iskolája az esti szentmise után lesz megtartva, és közvetíteni is fogjuk. Bibliaóra tehát most pénteken nem lesz.
  8. Szombaton 17 órától első szombati Rózsafűzért imádkozunk.