szombat, június 22, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 13. vasárnap – 2020. június 28.

június 28.

 1. A Főpásztor rendelkezése nyomán augusztus 1-től a Főplébánia vezetését Dr. Harmai Gábor atya veszi át, aki jelenleg az Esztergom-Belvárosi Plébánia plébánosa. József atya a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániára kapott kinevezést. József atyától július 26-án az esti mise után köszönünk el.
 2. A Magyar Katolikus Püspöki Kar visszavonta a március 17-i rendelkezést, amelyben a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól adott felmentést. A szentmisén való részvétellel kapcsolatban az általános morális elvek továbbra is érvényesek, vagyis idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinkre, továbbá azokra, akik kötelességüket teljesítik, a kötelezettség nem vonatkozik.
 3. A nyár folyamán azoknak, akik nem tudnak személyesen részt venni a vasárnapi szentmisén, a 9-es misét közvetítjük a megszokott módon.
 4. A veszélyhelyzettel összefüggő szabályok módosítása értelmében a templomban már nem kötelező a másfél méter távolság megtartása, valamint a maszk viselése, de aki ezeket továbbra is szeretné alkalmazni, erre van lehetőség. A szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak, és a szentáldozás csak kézbe történik.
 5. Köszönetet mondunk a templombúcsú és a primícia előkészítéséért, valamint a templom takarításáért és díszítéséért.
 6. Köszönetet mondunk Áron atyának és a fiataloknak a napközis tábor megszervezéséért, és azoknak is, akik ebben nekik a segítségükre voltak.  
 7. Már van újra gyóntatás hétfőtől péntekig a szentmisék előtt fél órával.
 8. A héten hétfőn (Szent Péter és Szent Pál ünnepén) és pénteken (első péntek) reggel fél 8-kor is és este 6 órakor is lesz szentmise.
 9. Újra péntekenként tartunk egész napos szentségimádást este 9 óráig. A szentségőrzésre továbbra is kérjük a testvérek segítségét. Feliratkozni a templom bejáratánál található jelentkezési lapon lehet.
 10. Szombatonként lesz a templom takarítása a nyári időben is, amire szintén a bejáratnál található, erre a célra kihelyezett lapon lehet jelentkezni.
 11. A Jézus Szíve nővérek másfél napos családi tábort szerveznek július 4-én délután online, 5-én Csemőn személyes részvétellel reggeltől estig. Továbbá három napos napközis tábort szerveznek július 14-16-ig a Főplébánia templomkertjében 6-17 év közöttiek részére. Érdeklődni a nővéreknél lehet. Tel: 290-9674
 12. Lelkes Nyári Esték névvel a plébánia kertjében bejárós formában regionális karizmatikus ifjúsági tábor lesz július 6-8-ig minden nap délutáni kezdéssel 15 és 25 év közötti fiatalok számára. Bővebb információk a honlapon.