csütörtök, szeptember 21, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 20. vasárnap – 2022. augusztus 14.

  1. Ezen a hétvégén alapítványi gyűjtést tartunk a rászorulók számára, a megszokott módon: a „Rászorulók” feliratú borítékban, a sekrestyében kérjük leadni az adományokat. Mindenkinek köszönjük együttérzését és jószívűségét!
  2. Holnap, hétfőn Nagyboldogasszony főünnepén Szűz Mária mennybevételét ünnepeljük, ezért reggel 7 (!) órakor és este 18 órakor is lesz szentmise templomunkban. Kötelező a szentmisén való részvétel ezen az ünnepen.
  3. A harmadik hétre megszokott péntek esti szentségimádás imaóráját a papokért, szerzetesekért kivételesen a jövő héten tartjuk.
  4. Augusztus 20-án, szombaton, Szent István király, Magyarország fővédőszentje ünnepén a reggel fél 8 órai mise énekes lesz, az esti csendes szentségimádás és szentmise elmarad. Mindenkit biztatunk a Bazilikában 17 órakor kezdődő szentmisén és az azt követő körmeneten való részvételre. Ha erre nincs mód, vagy lehetőség, az Ibolya utcai kápolnában 17 órakor tartunk szentmisét.
  5. Örömmel tudatjuk, hogy az augusztus 1-től ide helyezett Faragó András diakónus, András atya beköltözött plébániánkra. Fogadjuk őt szeretettel, forduljunk hozzá kérdéseinkkel bizalommal!
  6. Jövő héten még hirdetjük, de már most jelezzük, hogy szeptember 23-án, keddi napon áramszünet miatt a plébániai irodai szolgálat csak 9-10:30 h között üzemel.
  7. Megindult a gondolkodás és tettre kész felindulás a tönkrement kárpitú székek javítására. A már kialakult hímzőkörön túl más vállalkozókat is szívesen várnak a szervezők, olyanokat, akik idővel, kedvvel és nem utolsósorban a feladathoz szükséges kézügyességgel is rendelkeznek. Tóth-Heyn Kriszta és Bíró László a két fő vállalkozó, velük kellene felvenni a kapcsolatot.
  8. Ha nem is mondjuk mindig, de hálásan köszönjük odaadásukat azoknak a kedves Híveknek, akik hétről-hétre a templomot tisztán tartják. Tudjuk, hogy a szombat délelőtt a család szempontjából is fontos időszak, mégis itt vannak. Köszönetünket egy szeptember 24-re, Győrbe és környékére szervezett zarándokúttal szeretnénk kifejezni. Ez csak a takarításban résztvevő Híveket illeti. Lesz közösségi zarándokutunk is, október 22-én, Mátraverebély-Szentkútra, de ezt majd később hirdetjük.