péntek, szeptember 22, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 32. vasárnap – 2021. november 7.

  1. November 12-ig, amíg a fatimai Szűzanya-szobor velünk van, továbbra is mondjuk a rózsafüzért a megszokott módon:hétfőn, kedden, pénteken a reggeli szentmise után, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt háromnegyed órával.
  2. Jövő vasárnap alapítványi gyűjtés lesz a rászorulók részére. Közelegnek az ünnepek, használjuk ki az adás és kapás boldogító lehetőségét! Isten fizesse meg nagylelkű adományaikat!
  3. November hónaptól végérvényesen a szombat esti szentmise az Ibolya utcában 17 h-kor, a Főplébánián 18:30 h-kor lesz.
  4. Már múlt héten újra elrendeltük a templomban a kötelező maszk használatot. A járvány fokozott terjedése miatt további korlátozásokat kell foganatosítanunk: a szenteltvíz-tartókat újra kiürítettük, kötelező a kézben való áldozás és a békeköszöntés fejbólintással történő végzése. Ezek csak megelőző rendelkezések, de hangsúlyozottan kérjük a kedves Híveket, szíveskedjenek beolttatni magukat, – első, második, harmadik vakcinával –, saját és embertársaik érdekében. A járvány ellen egyelőre ez a legbiztosabb védekezés. Keddenként újra imádkozzuk a pápa által elrendelt misekönyörgéseket.
  5. Itt is megköszönjük a Mindenszentek-ünnepnapi  szeretetteljes fogadtatást és agapét a Szent Margit templom segítőinek, a  fáklyásmenet szervezési munkáját a főplébánia közbenjárójának.
  6. Gyönyörű őszi időben járhattuk meg zarándokutunkat Petőfiszállás-Pálosszentkútra. Hálát adunk a Jóistennek a kegyelmekért, a lelki feltöltődésért, a közösségi vidám együttlétért!
  7. Még lehet jelentkezni a 2021. december 3.-5. közötti (Advent második hétvégéjén) házaspáros lelkigyakorlatra. Ajánljuk elsősorban Plébániánk házaspárjainak a szokott helyen, a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos házban. Az idei esemény mottója “A hármas kötél pedig el nem szakad egyhamar” (Préd. 4:12), és Gábor atya tartja. A részvételi díj 45000 Ft házaspáronként, ami tartalmazza a szállást 2 éjszakára, valamint a teljes ellátást. Jelentkezni 2021. november 21.-ig a Plébánia e-mail címén (ps*****************@gm***.com), a sekrestyében vagy az irodában lehet, minél hamarabb, hogy a szervezők rá tudjanak készülni. Amennyiben a részvételi díj kifizetése valamely házaspárnak gondot okoz, azok vegyék fel a kapcsolatot Gábor atyával, de ne érezzék, hogy ez akadályozná a részvételt! Amennyiben valaki megengedheti magának, hogy a részvételi díjon felüli összeggel tud segíteni a szervezőknek és a rászorulóknak, azoktól szívesen vesszük a felajánlást.
  8. Idén is szeretnénk megrendezni a hagyományos adventi fiútábort, advent 3. vasárnapjához kötődő hétvégén, december 10-11-12-én.Tavaly sajnos a járvány miatt elmaradt, idén is közbeszólhat a járványügyi helyzet, csak akkor valósul meg, ha egészségügyi kockázatokkal nem jár.A táborról, a jelentkezésről a hirdetőtáblán lehet majd részleteket olvasni.
  9. A múltheti, takarításra buzdító felhívásunk kiegészítéseképpen kérjük, hogy a szombat délelőtti munkára vállalkozók a bejárati ajtónál álló asztalon elhelyezett sárga A3-as nagyságú táblázatba írják be a megfelelő dátumhoz a nevüket és a telefonszámukat, hogy a kapcsolatot felvehessük velük.  A takarítás nem mindig megoldott. Legyünk rajta, hogy hétvégén Istenhez illő tiszta templomban vehessünk rész a szentmiséken! Várjuk különösen azokat, akiknek még nem volt részük ebben a fontos, egyben közösségi örömöt is adó szolgálatban!