vasárnap, június 23, 2024
Korábbi hirdetéseink

Évközi 8. vasárnap – 2019. március 3.

 1.  A héten Boldog Meszlényi Zoltán, Szent Perpétua és Felicitász, Istenes Szent János és Római Szent Franciska ünnepe lesz.
 2.  Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3.  Szerdán hamvazószerda lesz, ne felejtkezzünk el arról, hogy szigorú böjti nap.
 4.  Csütörtökön 17 órától első csütörtöki Szentségimádás lesz.
 5. Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6-kor végezzük a keresztutat.  Ezen a héten a közbenjárók imacsoportjának vezetésével imádkozzuk végig Urunk szenvedésének állomásait.
 6.  Pénteken az esti 6 órai szentmisére szeretettel várjuk plébániánk kisközösségeinek tagjait, hogy együtt vehessünk részt az Eucharisztia ünneplésében.
 7.  Jövő vasárnap családi katekézis lesz a 9 órai szentmise után. Minden családot szeretettel várunk a gyermekekkel együtt.
 8.  Március 17-én vasárnap a ½ 11-es szentmise keretében lesz a betegek szentségének kiszolgáltatása. Fontos, hogy a szentség felvételére szívünket megtisztítva szentgyónással készüljünk. Ha valakinek szüksége van segítségre a templomba való eljutáshoz, kérjük, időben jelezze a sekrestyében vagy az irodában. Ugyanúgy kérjük, hogy aki segítséget tud felajánlani autóval történő szállításban, szintén jelezze.
 9.  Idén is szeretnénk Passiójátékkal emlékezni Krisztus megváltó szenvedésére, melyhez várjuk a szereplők jelentkezését. Első próba március 14-én, csütörtök lesz 19 órakor a templomban. Részletek a szórólapon.
 10. A Jézus Szíve Nővérek nagyböjti lelkigyakorlatot szerveznek 17 és 27 év közötti lányok részére március 15 és 16-án. Jelentkezési lapok a hirdető asztalon találhatók. Jelentkezés a nővéreknél.
 11. Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy április 5-től 7-ig lesz az idei házaspáros lelkigyakorlat Máriabesnyőn. A teljes részvételi díj 36.000.- Ft házaspáronként. Akik március 5-ig jelentkeznek, 30.000.- Ft-ot kell csak fizetniük. Támogatási igényeket kérjük, hogy szintén március 5-ig jelezzék. Akiknek van lehetőségük, köszönettel fogadjuk az önrész feletti felajánlást. Amennyiben egy házaspár csak azért maradna távol, mert nem tudja megoldani a gyermekük itthoni felügyeletét, ők március 17-ig jelezzék igényüket, megpróbálunk gyermekfelügyeletet szervezni a lelkigyakorlatos házban. Jelentkezni 10.000.- Ft előleg befizetésével és a kitöltött jelentkezési lap leadásával lehet, amely elérhető a templom kijáratánál és plébániánk honlapján is.
 12. A májusi csíksomlyói zarándoklat május 30-tól június 3-ig lesz, amire az érvényes úti okmány számának leadásával és a 17.000.- Ft előleg befizetésével lehet jelentkezni. A tervezett programok: pápai szentmise, a kegytemplom és a csíkszeredai milleneumi templom megtekintése, az ezeréves határ felkeresése és Moldvába való látogatás. Biztonsági intézkedések miatt várhatóan hosszabb útszakaszt kell majd gyalogosan megtenni.
 13. A főplébánia nyári ifjúsági táborát az EMIT táborhoz illesztve július 13. délutántól 16. délutánig szervezzük a Börzsönyben. A tábor műfaja sátras mozgótábor, melynek élete két altáborban zajlik, a 14-17 illetve a 18-35 évesek csoportjában. A tábor részvételi költsége jelképesen 3000.- Ft. Jelentkezni Áron atyánál lehet. A honlapon és a hirdetőtáblán nem lesz elérhető információ, csak személyes úton terjesztjük a táborról szóló adatokat. Mindaz, aki magával hozza egy barátját, barátnőjét fejenként további 1000.- Ft engedményt kap a tábor díjából. A táborszervezés mottója: „Sok jó ember kis helyen is elfér!”.
Jelentkezési lap lányoknak jelentkezési lap házaspárok lelkigyakorlatára