szombat, december 2, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Húsvét 6. vasárnapja – 2021. május 9.

 1. Élő Rózsafüzér Zarándoklat lesz szombaton. A záró szentmisét templomunkban Horváth Zoltán atya fogja mondani. Számítsunk rá, hogy aznap az esti szentmise 7 órakor kezdődik. Figyeljük az időjárást, rossz idő esetén a templomban lesz a szentmise, de ebben az esetben saját híveinket arra kérjük, inkább a másnapi, vasárnapi szentmisékre jöjjenek. Jó idő esetén viszont önkénteseket kérünk, akik a sörpadokat kipakolják.
 2. Pünkösdhétfőn, május 24-én, Mária az egyház édesanyja ünnepén lesz templomunkban a betegek szentségének kiszolgáltatása a reggeli és az esti szentmisében. Akik szeretnének ebben részesülni, az előző hetekben (napokban) végezzék el szentgyónásukat. Május 30-án délután fél 3-tól fél 6-ig gyermeknapi összejövetelt tartunk a templomkertben. Azon családok, vagy csoportok jelentkezését is várjuk, akik szívesen tartanak játékos foglalkozást egy-egy állomáson. Az is jó volna, ha a gyerekeket sütikkel is meg tudnánk kínálni, ez ügyben is segítséget kérünk.
 3. Balázs atya újmiséje június 26-án 18:00-kor lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. További másik két alkalommal is tart ünnepi újmisét, melyekre azokat várja, akik nem tudnak az ittenin részt venni. Ezek helye és ideje a templom előtti hirdetőtáblán és a honlapon olvasható.
 4. Május hónapban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól minden nap imádkozzuk a májusi litániát Szűz Mária tiszteletére, szerdán pedig a reggeli szentmise után.
 5. Szentségimádás hétfőtől csütörtökig fél 9-12-ig, pénteken fél 9-18 óráig lesz.
 6. A héten csütörtökön, a Fatimai Boldogságos Szűz Mária ünnepén 17 órától Fatimai imaóra és litánia lesz.
 7. Pénteken az esti szentmise után Bibliaóra lesz, melyet online közvetítünk.
 8. Biciklis zarándoklatra készülünk Esztergomba Balázs atya szentelésére. Kérjük, hogy aki szívesen részt venne rajta, a plébánia honlapján található kérdőívet töltse ki május 23-ig, Pünkösdig.
 9. Nyári táboraink tervezett időpontjai a következők:
  Napközis tábor általános iskolásoknak: június 21-25, Ifitábor: június 26-július 1.
  Lelkes napok: július 5-10, Lelkes nyári esték: július 19-23.
  A plébánia táboraira jelentkezni lehet a honlapra kitett űrlapon.
  A Jézus Szíve Nővérek által szervezett táboraink:
  Nővérek családi tábora: július 2-4,
  Nővérek napközis gyermektábora: július 12-14.
 10. A személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe plébániánk alapítványát, a „Krisztus és Mária Segítsége Alapítványt”, amelynek adószáma: 19673611-1-43. Az alapítvány elsősorban a plébánia rászoruló családjait támogatja, emellett lelkigyakorlatok és ifjúsági programok megvalósításához nyújt anyagi támogatást. Köszönjük, ha rendelkezésével ezúton is támogatja plébániánk közösségét!
  Az egyházakra vonatkozó 1% rendelkezésnél a Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.