szombat, december 2, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Nagyböjt 2. vasárnapja – 2021. február 28.

  1. A járványban elhunyt a Főegyházmegye segédpüspöke, Schnell György atya. Isten nyugosztalja! Temetéséről később lesz intézkedés, március 5-én, péntek este a szentmisében Róla is megemlékezem.

2.           A járvány újból, ijesztően erősödik, a miniszterelnökünk az előttünk álló legsúlyosabb két hétről beszélt, bíboros úr az intézkedések komolyan vételét kérte, plébániánkra járó orvosaink pedig szintén szigorításokra kértek bennünket.

Templomzárlatot nem rendelünk el, mert egyrészt egyoldalúan nem is tehetjük, másrészt pedig csak vannak közöttünk védett személyek, akik már túl vannak a második oltáson, vagy a járványon, és csak ingadozik a templom foglaltsága is, lehet olyan helyeket találni, ahol elfogadható a kockázat, de a kijáratokat folyamatosan nyitva tartjuk a szellőzés miatt, és a szentmisét mostantól az udvarra is kihangosítjuk. A „templom megtelt” – táblák kitételét fogadják el tőlünk, és akkor maradjanak az udvaron: útáljuk, hogy ilyeneket kell lépnünk, de a lélegeztetőgépeken sem szeretnénk senkit látni…

A vasárnapi miselátogatás az egyház általános parancsa, de egyéni mérlegelésnek mindig van helye, és most a járványban súlyos személyes okok adhatnak fölmentést a parancs alól.

3.           Nagy örömmel, a plébániaközösségre büszkén hirdetem, hogy szerdán 57 db. misekönyvet rendeltem, ebből 52 ára adományként jött be, és ajándék lesz. Kárpátalját, tehát a Munkácsi Egyházmegyét nagyobb részt a Pestszentlőrinci Főplébánia fogja misekönyvekkel ellátni, de Böjte Csaba is kért kettőt, és még néhány erdélyi és magyarországi plébániának fog jutni. Kitettünk magunkért. A következő 10-20 évben tényleg ott leszünk 52 oltáron. Kérjük Istent, hogy ebből áldás származzék ránk.

A bejegyzések beírása és a kiszállítás néhány hónap múlva aktuális, még meg is kell érni, de részemről megér egy munkácsi utat, majd megszervezzük, ha Isten is úgy akarja és még élünk.

4.           Jövő héten gyűjtünk a Katolikus Iskolák javára. Mivel talán tényleg nem volna baj, ha most a misére jövők száma csökkenne, úgy döntöttem, hogy kiszámolom az elmúlt évek átlagát, és annyit mindenképpen utalunk, de a testvérek adományaira utalás formájában is számolunk, a közleménybe írják be, hogy „a katolikus iskolák javára”. Bankszámlaszámunk:

Név: Pestszentlőrinci Főplébánia

Bankszámla szám: OTP Bank 11718000-20010063

5.           Március 7-14-ig tartós élelmiszereket gyűjtünk templomunkban, nehezen élő testvéreink részére.
Az adományként hozott hűtést nem igénylő élelmiszereket a bal oldali Szent Antal szobor elé lehet helyezni a szentmisék előtt.

Már elmondtam magamról, hogy papság előtt Közgazdasági Egyetemet végeztem, ezért az adakozást pénz formájában is el tudom gondolni, mert vélhetően kevesen készülnek otthoni disznóvágásra. A Szent Antal perselyre ki fogjuk írni, hogy Nagyböjti Élelmiszergyűjtés, ill. utalást is fogadunk ezzel a közleménnyel is.

A szeretettel adott adományaikat plébániánk Karitász csoportja fogja eljuttatni a rászoruló családoknak.

Isten áldja meg az adakozókat!

6.           Előre hirdetjük, hogy március 2-án este fél 8-tól minden fiatal számára (13+) nyitott zoomos ifi összejövetelt tartunk, ahol meg lehet ismerkedni ezzel a korosztályi közösséggel.

7.           Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6-kor végezzük a keresztutat. Kérjük az imacsoportok felelőseit, hogy amennyiben vállalják egy-egy keresztút vezetését, a plébánia elérhetőségén jelentkezzenek.