szombat, június 22, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

  1. Ebben az évben január 16-tól, hétfőtől 23-ig, vasárnapig tart a Krisztus-hívők egységéért meghirdetett ökomenikus imahét. Az imahét anyagát a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa állította össze, központi igéje: „Láttuk az Ő csillagát napkeleten és eljöttünk, hogy imádjuk Őt”. Kerületünkben a közös imaalkalmak programja az alábbi:
január 17. hétfő         18 h         Főplébánia Háromszéki Botond  
január 19. szerda       18 h         Evangélikus templom Kossuth tér    Gábor Elemér
január 21. péntek      18 h         Szent László templom Havanna 

A pénteki prédikátor személyéről még folyik az egyeztetés, illetve izgalmas kérdés, hogy a kopt püspök úr elfogadja-e a fölkérésünket a szombat esti vagy a vasárnap esti szentmisére, esetleg egy péntek esti saját imaalkalomra a Havanna mellett. Ha a meghívásunkra jön válasz, akkor azonnal kommunikáljuk levelezőlistáinkon és a plébánia honlapján.

2. A mai, vasárnap esti mise után vesperás lesz, a zsolozsma esti dicséretét énekeljük a templomban.

3. Január 18., kedd Árpádházi Szent Margit Szűz ünnepe, a Szent Margit templom búcsúnapja. Szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket az esti, 18 órakor kezdődő szentmisére.

4. Január 20-án, csütörtökön este 20:21 h-kor apakör találkozó lesz.

5. A pénteki szentségimádás 19-20-ig tartó órájában a papokért, szerzetesekért, az életüket Istennek felajánlókért imádkozunk.

6. Múlt hétvégén megkérdeztük a kedves Híveket a szombat esti, idegennyelvű misék sorsáról. Véleménynyilvánító kérdőívezés volt, nem tudtunk egyértelmű igen-nem kérdést föltenni. Arra a döntésre jutottunk, hogy visszaállítjuk a magyar miséket, ill. minden hónap utolsó vasárnapjának estéjén latin mise lesz, természetesen úgy, ahogyan nyáron, tehát az olvasmányok, a prédikáció és a hívek könyörgése magyarul. Ami a modern nyelveket illeti, nyitottak vagyunk nyelvtanulók ill. nyelvtanárok esetleges kéréseire hétköznapi időpontokban.

7. Lakásszentelőt lehet kérni név, cím, telefonszám, és ha van emailcím, annak megadásával emailben, a sekrestyében vagy az irodában.

8. Január 31-ig várjuk a február 15-én kezdődő jegyes kurzusra azon fiatalok jelentkezését,   akik 2022-ben szeretnének templomunkban házasságot kötni. Jelentkezni a plébánia elérhetőségein lehet, ill. a plébánia honlapján a „szertartások”-fül alatt a „házasság” menüpontban részletes tudnivalókat találhatunk.