péntek, július 12, 2024
Korábbi hirdetéseink

Évközi 23. vasárnap – 2019. szeptember 8.

 1. A héten Claver Szent Péter, Szűz Mária Szent neve, Aranyszájú Szent János és a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepe lesz.
 2. Isten éltesse a névnapjukat, születésnapjukat és a házassági évfordulójukat ünneplő Testvéreket.
 3. Ma 9 órakor lesz a Veni Sancte szentmise, amelyben a tanulókért és a tanítókért imádkozunk.
 4. Hétfőn 16 órakor lesz a Liliomkert Katolikus Óvoda tanévnyitó liturgiája.
 5. Pénteken az esti szentmisére várjuk plébániánk kis közösségeit. A továbbiakban is minden hónap második péntekén az esti szentmise közösségeink miséje lesz.
 6. Jövő vasárnap, szeptember 15-én a 9-es mise után lesz a tájékoztató az elsőáldozásra való felkészülésről. Első tanítási időpont vasárnap október 6-án lesz 10:15-től 11:15-ig a gyerekeknek a nővérek házában, szülőknek a plébánia nagy teremében. Idén kérjük, hogy a szülők is vegyenek részt a felkészülésben. Így együtt tudunk működni és örömmel láthatjuk a gyermekek lelki fejlődését. Jelentkezni a plébánián lehet. A tanév során elsőáldozási felkészülés minden hónap 1. és 3. vasárnapján lesz. A Szent Lőrinc Iskola diákjainak egy másik időpontban külön tájékoztatójuk lesz az iskolában.
 7. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a vasárnapi szentmisékre tíz perccel korábban érkezzenek, hogy szentmise előtt rövid énekpróbát tudjunk tartani.
 8. A templomfűtés korszerűsítési munkái várhatóan szeptember második felére fejeződnek be, így hétvégenként és ünnepnapokon a szentmisék a templomban lesznek, hétköznap pedig továbbra is a plébánián, kivéve előre jelzett napokon.
 9. Az egész napos szentségimádást a templomi munkálatok miatt csak szeptember második felétől tudjuk folytatni.
 10. Szeptembertől megváltozott a hétköznapi miserend és az irodai szolgálat rendje:
 11. szentmise: hétfőtől szombatig minden nap reggel ½ 8-kor és este 6 órakor lesz, kivéve hétfőn és szerdán, akkor az esti mise elmarad, és csak reggel ½ 8-kor van mise. Gyászmise csütörtökönként lesz este 6 órakor. Vasárnap továbbra is reggel 7, 9, ½ 11 és este 6 órakor lesz szentmise.  
 12. irodai szolgálat: hétfőtől péntekig minden nap délelőtt 9 órától 12 óráig, délután 3 órától 6 óráig lesz, kivéve szerda délutánt, akkor nincsen irodai szolgálat.
 13. Az új tanévre vonatkozó plébániai hitoktatás rendje megtalálható a hirdetőtáblán és a honlapon.
 14. Baba-mama klub szeptembertől újra indul. Az első alkalom szeptember 18-án, szerdán délelőtt 9 órától lesz. Tudnivalók a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók. Érdeklődni Nagy Szilvinél és Tímár Esztónál lehet.
 15. Szeptember 21-én szombaton délelőtt 10 órától családi piknikre hívjuk a kedves testvéreket, amelynek keretében plébániánk kis közösségeinek a gyümölcseit is megismerhetjük. A találkozó délután 2 óráig lesz, melynek keretében bográcsozás is lesz.
 16. Szeptember 21-én délután 2 órától a BOK csarnokban ForrásPont lesz fiatalok részére, amelyre előregisztráció szükséges a NEK honlapján. Ez egyben a plébániánk első ifjúsági programja is. A közös utazással kapcsolatban Áron atyát keressék.
 17. Kamilliánus lelkinap lesz 2019. szeptember 28-án. Az alkalom délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődik a templomban.
 18. Szeptember 30-án, hétfőn este ½ 7-től lesz az ifjúsági szentségfelkészítés (keresztelés, elsőáldozás, bérmálás) kezdő alkalma fiataloknak és szüleiknek. A tanév során a felkészülési alkalmak hétfőnként lesznek este ½ 7-től.
 19. Október 1-től kezdődik a PKH a megszokott időben ¼ 5-től, és keddenként ebben az időpontban lesz a tanév során.
 20. Októbertől folytatódik a Bibliaóra keddenként az esti szentmise után.
 21. Október 2-ától szerdánként este 7 órától lesznek a felnőtt keresőknek (katekumeneknek) közös felkészülése. Előzetes jelentkezés a plébánián adható le.