szombat, június 22, 2024
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Urunk mennybemenetele – 2022. május 29.

május 29.

 1. Kérjük a testvéreket, hogy a ministránsok által kiosztott szavazólapokkal nyilvánítsanak véleményt a nyári miserendről. A 2 templomban párhuzamos 9 órai szentmisét nyáron nem tudjuk tartani szabadságok és helyettesítés miatt. Az a kérdés, hogy a Főplébánián legyen 9-kor, és a Margitban 10.30-kor, vagy a Margitban 9-kor és a Főplébánián 10.30-kor. A szavazásba a másik plébánia híveit is bevonjuk.
 2. A ma esti szentmise után folytatódik a Lőrinci Zenés Esték rendezvénysorozata. A Magyar Rádió Énekkarának énekművészei adnak jótékonysági koncertet, amelynek kapcsán az orgona felújítására adakozhatunk.
  Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Híveket!
 3. Csütörtökön 17 h-kor elsőcsütörtöki szentségimádás lesz templomunkban.
 4. Első pénteken ne feledkezzünk meg az engesztelésről!
 5. A Bibliaórák nyári szünetre mentek, szeptemberben folytatódnak.
 6. Szombaton elsőszombat, a szentmise előtt 17:30 h-tól a rózsafüzért mondjuk.
 7. Június 5-én, Pünkösdvasárnap, az elsőáldozási 9 órás szentmise után a fél 11-es szentmise elmarad, mert az ünneplés akadályozná a rövid időn belül kezdődő következő misét. Kérjük, hogy a 9-es misére elsősorban az elsőáldozás szentségében részesülők családtagjai, hozzátartozói jöjjenek, valószínűleg velük is megtelik a templom. A nem érintett Testvéreiket kérjük, szíveskedjenek más vasárnapi (vagy szombati előesti) szentmisét választani az Úrral való találkozásra.
 8. Az előző információtól eltérően a gyermeknapi rendezvény délután 4 órakor kezdődik.  A gyerekeken kívül szeretettel várjuk a szülőket, családokat is arra, hogy állomást vállaljanak. Kamaszokat is várunk pl. pingpongozni, csocsózni, sakkozni, tarokkozni… A gyermeknap a 18:30 órai szentmisével végződik.
 9. A tartós élelmiszergyűjtés még folytatódik a meghirdetett tételekre, a meghirdetett módon, június elején visszük át az adományokat Kárpátaljára.  Isten áldása legyen minden Adakozón!
 10. A papírgyűjtés befejeződött, kérjük, ne hozzanak több anyagot, mert nem tudjuk hol tárolni.
 11. Feri atya 2022. június 18-i papszentelésére meghirdetett busz egyelőre félig telt meg, még várjuk a jelentkezéseket. 5o fős a busz, az útiköltség 2000 Ft/fő. Jelentkezni lehet a sekrestyében, az irodában vagy közvetlenül Stefinél (06 20 342 7853).
 12. Új élet Krisztusban lelkigyakorlatot tart a Szent Margit templomban Beke Tünde Lídia bencés obláta 2022. június 10-12. Jelentkezni lehet a kitett jelentkezési lapokon.
 13. Plébániánk napközis táborát általános iskolás gyermekek számára 2022. június 27- július 1. között tartjuk, melyre szintén várjuk a jelentkezéseket. Jelentkezni lehet a ta***@sz********************.hu e-mail címen.