péntek, szeptember 22, 2023
KiemeltKorábbi hirdetéseink

Advent 1. vasárnapja

2022. november 27.

  1. Advent 1. vasárnapja van, a liturgikus év első napja és az adventi időszak kezdete. Ezen a napon gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát.
  2. Hétfőtől az adventi időszak miserendje lép életbe. Hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 6 órakor lesz roráté szentmise. Kedden nincs templomunkban mise, a hétvégei rend nem változik. A hirdetőtáblán követhető a változás. Kedden a Szent Margit templomban, szerdán a Szent Lőrinc kápolnában, csütörtökön az Ibolya utcai kápolnában, pénteken a Szent Margit templomban is lesznek roráté szentmisék.
  3. Az első csütörtöki szentségimádást a roráté mise után tartjuk.
  4. Első pénteken ne feledkezzünk meg az engesztelésről.
  5. Szombaton, az esti szentmise előtt 17.30 h-tól az elsőszombati rózsafüzért mondjuk
  6. A Meg nem született gyermek szobra előtt vasárnap17 órától, az elvetélt magzatokért és szüleikért imádkozunk. Utána az alkotást elviszik tőlünk.
  7. December 12-én, a főplébánián és dec. 13-án a Szent Margit templomban tervezünk tartani bűnbánati liturgiát az esti órákban, mely jó alkalom lesz a gyónásra. Erről később pontosabb tájékoztatást adunk.
  8.  Imre atya 90. születésnapján tartott szeretetlakoma minden kedves szervezőjének, közreműködőjének, adományozóinak, segítőinek hálás köszönetet mondunk. Istenünknek köszönjük, hogy ezt a 90. születésnapot Imre atyával közösen megünnepelhettük!
  9. Tartós, hűtést nem igénylő élelmiszert (liszt, cukor, olaj, rizs, tészta, konzervek, kekszek) gyűjtünk december 3-11-ig, amit a Karitász csoport szétoszt a rászoruló családok között. Az élelmiszereket bal oldalra, a Szent Antal oltár elé lehet helyezni a szentmisék előtt.